Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dél-Európa: havazás söpört végig a hegyekben

2017.10.25. Bata Attila

A hosszú hétvége októberhez képest jelentős havat hozott Európa hegyeibe. Hazánkat ugyan (még) elkerülte a havazás, de a környező országokban mindenhol havazott valamennyit. A legtöbb hó az osztrák-svájci határ két oldalán hullott, de azért jutott belőle a délebbre található hegyekbe is.
Kopaonik, Szerbia tegnap (Kép: infokop.net)
Kopaonik, Szerbia tegnap (Kép: infokop.net)
A horvát hóvadászok kettős örömmel kelhettek fel hétfő reggel. Egyrészt a Zavizán tetején (1594 méter) 30 cm friss hó hullott, és a fehérbe öltözött Velebitekről igencsak szép látványt nyújtott az Adria.

Kilátás az Adriára (Kép: TV Loki)
Kilátás az Adriára (Kép: TV Loki)
Másrész az is örömre adott okot, hogy a kedvezőbb adottságú szlovén Júliai-Alpokban (kredaricai állomás 2514 m) ugyanakkor "csak" 17 cm. Szlovénia más tájain is havazott, Rogla síterepe is téli arcát mutatta.

Rogla, Szlovénia (Kép: Rogla/Facebook)
Rogla, Szlovénia (Kép: Rogla/Facebook)
Október 6. körül már kaptak egy adag havat a boszniai hegyek, ez most megismétlődött. Bjelasnicán (2067 m) van hivatalos meteorológiai állomás, ott tegnap estig 17 cm havat mértek. Az ismert síterepen, Jahorinán már 20 cm felett lehet a frissen hullott hó mennyisége, de Vlasic síterepe is szépen fehérlett.

Jahorina, Bosznia-Hercegovina, webkamera
Jahorina, Bosznia-Hercegovina, webkamera
A legtöbb havat a szerbiai Kopaonik síterepe kapta. Itt még tegnap este is folyamatosan havazott, a hóréteg vastagsága estére elérte a 39 centimétert, felülmúlva az előzetes várakozásokat.

Kopaonik tegnap
Még délebbre is hullott a pelyhes! A montenegrói Kolesin 1450 síterepének dolgozói kedd reggel hóesésben és 25 cm friss hóban kezdték meg a munkát. Ha valaki tovább keresgélt a macedón, bolgár vagy görög síterepek webkamerái között, akkor ott is talált havas hegyoldalakat a felsőbb régiókban.

Kolasin 1450, Montenegró (Kép: Kolasin 1450/Facebook)
Kolasin 1450, Montenegró (Kép: Kolasin 1450/Facebook)
A hét további részében az időjárás fokozatosan megenyhül, a hó is elkezd olvadni, de a hétvége újra havat hozhat délen is.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓK (6)
Rogla Hotel csillagcsillagcsillagSuperior
A Rogla Hotel a 10-es számú ülőfelvonó állomásától 100 méterre található. 88 db kétágyas szoba fürdőszobával (zuhanyzóval és hajszárítóval), telefonnal, kábel tv-vel és internet csatlakozással. A szobák közül 15-höz erkély is tartozik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Reaktiv csillagcsillagcsillag
A hotel Zreče központjában található, Rogla síterepétől kb. 20 km-re. A vendégek reggelis vagy félpanziós ellátás közül választhatnak, egy kisebb wellness részleg is rendelkezésre áll finn és infraszaunával, pihenőágyakkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Natura csillagcsillagcsillagcsillag
Rogla legmodernebb, 2014-ben átadott szállodája a 10-es ülőlift felső állomásától 250 m-re, saját étteremmel, szaunarészleggel és kültéri jacuzzival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.