Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csúcsokat hozott a szezon Dél-Franciaországban

2009.03.12. Bata Attila

Csúcsokat hozott a szezon Dél-Franciaországban Nagyszerű eredményeket hozott az idei szezon a dél-francia pályákon. A december elejei nagy havazásnak folyamatosan akadt utánpótlása, és ha a hóviszonyok kitűnőek, akkor vendégekben sincs hiány. Még mindig méteres a hó a legtöbb pályán, a szezon április végéig valószínűleg kitart.
Serre-Chevalier (Briancon) még nagyon messze van a szezonzárástól, köszönhetően a télen lehullott hatalmas mennyiségű hónak. A helyi idegenforgalmi hivatal képviselője csak annyit tudott mondani, hogy eddig körülbelül 60-70 százalékkal jöttek többen, mint a tavalyi szezonban, de a pontos számokat majd csak április végén lehet tudni, amikor véget érhet a rendkívüli szezon.

Hasonló pozitív eredményekről számolnak be a közeli síterepek, Serre-Chevalier, Montgenèvre, Puy-Saint-Vincent, Vars, Risoul, Les Orres, Orcières, és Superdévoluy is. A szakemberek szerint a válság is segített a síterepeknek, hiszen a franciák a kitűnő hóviszonyok miatt inkább a síelést választották az idén a drágább, távoli tengerpartok helyett. A sikerben az is közrejátszott, hogy a dél-francia terepek az idén többet költöttek a fejlesztésre, mint korábban. Montgenèvre síterepének vezetője szerint a február 23-i héten voltak a legtöbben a pályákon, de a liftek bírták az iramok, és nem alakultak ki hosszabb sorok.

Val d'Allos és Sauze síterepein eddig 98 százalékos kihasználtsággal sikerült kiadni a szállásokat, és a hóviszonyok továbbra is megfelelőek, az alsóbb részeken 50-60 centiméter, fent 240 cm vastag hó borítja a pályákat. A helyiek örülnek a sok vendégnek, de véleményük szerint látszik a válság hatása, a vendégek jobban megnézik, hogy mire költenek a síelés alatt. Nem ment rosszul a sportboltoknak. A kölcsönzések száma minden korábbi rekordot megdöntött, igaz, ezzel párhuzamosan az eladások száma minden korábbi adatot alulmúlt.

A szezonnak természetesen még távolról sincs vége. A március 14-15-i, valamint a március 21-22-i hétvégékre már szinte lehetetlen szállást szerezni a környéken. Serre-Chevalier síterepén évek óta nem fordult elő, hogy már most április 26-ig előre lefoglalták az apartmanok nagy részét.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.