Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Dél-Korea: savas hó borította be Szöult

2014.01.22. | Szerző: Bata Attila
Dél-Korea: savas hó borította be Szöult Hétfőn havazott a dél-korai fővárosban, ám ezúttal kissé más hó esett, mint korábban. A mostani havazás pH-értéke jóval savasabb volt a korábbi értékeknél. A helyiek szerint a savas havazásért a várost beterítő szennyezett levegő és szmog volt a felelős.
h i r d e t é s
A savas eső mellett a savas havazás is előfordul. Hétfőn a dél-koreai főváros nyolc pontján folyamatosan figyelték és elemezték a lehullott havat, amelynek a pH-értéke átlagosan 4,3-4,4 körül alakult. Általánosságban az 5,6-es pH-értékű esőt tartják semlegesnek, a hó pH-értéke általában 4,6 és 6,7 között alakul. Természetesen mértek már ennél alacsonyabb és magasabb értékeket is. Az alacsonyabbakhoz erős szennyezettség, a magasabb (lúgos) értékekhez pedig minél tisztább levegő szükséges.

Szöulban volt olyan időszak, amikor 3,8-es értéket mértek, amely már a narancslé (4,0) és a bor (3,5) közötti savasságot jelent a dél-koreai hírportál szerint. A szakértők szerint a savas havazás bőrgyulladást és egyéb bőrrel kapcsolatos problémákat is okozhat.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »