Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dicséretesen viselkedett eltévedése után a fiatal síelő

2022.01.20. Bata Attila

Íme, a jó példa, hogyan kell viselkedni, ha bajba kerülünk. Egy 14 éves lány tévedt el síelés közben egy osztrák síterepen. Időben értesítették a hatóságokat, pontos információkat adott és az ijedtségen kívül nem történt baja.
Illusztráció (Bergrettungsdienst Land Steiermark)
Illusztráció (Bergrettungsdienst Land Steiermark)
Szülei nélkül, egyedül indult el síelni busszal Dachstein West síterepére vasárnap egy 14 éves lány. Egyedül síelt egész nap, majd délután a Zwieselalm részen eltévedt. A középállomás felett az egyik kereszteződésben nem a sípályát követte, hanem a hegyiúton csúszott tovább. Az út először a víztározóhoz vezette majd a véget ért egy meredek szakasz előtt.

Szerencsére nem folytatta útját tovább az ismeretlenbe, hanem felhívta szüleit. A könnyebb beazonosításhoz fényképeket is küldött a helyszínről. A szülők értesítették a hivatalos szerveket, akik öt emberrel a keresésére indultak.

A hegyimentők külön megdicsérték a lány bölcs döntését, hogy sötétedés előtt nem folytatta az útját az ismeretlen és meredek terepen. Az első telefonhívás délután 3:19-kor történt. A hegyimentők viszonylag hamar megtalálták őt. Tovább tartott, amíg közösen leértek a völgybe, amely távot - már teljes sötétben - a leányzó a síbakancsban teljesítette.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Gutjahr csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A családi vezetésű 4 csillag Superior színvonalú szálloda Abtenau központjában található a helyi karkogeli sípályák közelében, Dachstein West-Ananbergtől pedig 11 km-re. A wellness részlegben beltéri medence, szauna, szolárium és fitneszterem áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpendorf Dachstein West
A hangulatos 6 és 8 fős házikók 400 fő részére kínálnak kényelmes szálláshelyet, 50-450 méterre Dachstein West sípályáitól. A főépületben recepció, minishop, medence és szaunarészleg is található. Reggeli pékáru rendelésre kérhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.