Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Dicséretesen viselkedett eltévedése után a fiatal síelő

2022.01.20. | Szerző: Bata Attila
Íme, a jó példa, hogyan kell viselkedni, ha bajba kerülünk. Egy 14 éves lány tévedt el síelés közben egy osztrák síterepen. Időben értesítették a hatóságokat, pontos információkat adott és az ijedtségen kívül nem történt baja.
Illusztráció (Bergrettungsdienst Land Steiermark)
h i r d e t é s
Szülei nélkül, egyedül indult el síelni busszal Dachstein West síterepére vasárnap egy 14 éves lány. Egyedül síelt egész nap, majd délután a Zwieselalm részen eltévedt. A középállomás felett az egyik kereszteződésben nem a sípályát követte, hanem a hegyiúton csúszott tovább. Az út először a víztározóhoz vezette majd a véget ért egy meredek szakasz előtt.

Szerencsére nem folytatta útját tovább az ismeretlenbe, hanem felhívta szüleit. A könnyebb beazonosításhoz fényképeket is küldött a helyszínről. A szülők értesítették a hivatalos szerveket, akik öt emberrel a keresésére indultak.

A hegyimentők külön megdicsérték a lány bölcs döntését, hogy sötétedés előtt nem folytatta az útját az ismeretlen és meredek terepen. Az első telefonhívás délután 3:19-kor történt. A hegyimentők viszonylag hamar megtalálták őt. Tovább tartott, amíg közösen leértek a völgybe, amely távot - már teljes sötétben - a leányzó a síbakancsban teljesítette.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »