Menü ≡

Dolomitok: a héten már síelhető a Sella Ronda

2016.12.06. | Szerző: Bata Attila
Európa leghíresebb körútja a héten már teljesen síelhetővé válik, mindkét irányban. Az olasz Dolomitok csodás völgyeit összekötő körpálya megnyitása mindig a legfontosabb célok közé tartozik. Az idén is éjjel-nappal dolgoztak a hóágyúk, hogy ez a fontos célkitűzés ezen a héten teljesülhessen.
h i r d e t é s
Múlt szombaton már az egyik irányban, az óramutató járásának irányában, megnyílt a Sella Ronda a síelők előtt. A visszafelé útra sem kell már sokat várni, a hiányzó szakaszokat a tervek szerint ma estig elkészítik, és holnaptól már ebben az irányban is síelhető.

A Sella Ronda a Dolomitok ikonikus sí-körútja. Körülbelül 40 kilométer hosszú (ebből lécen kb. 26 km, a többi lifttel) és a Dolomitok völgyeit köti össze négy magas hágón (1875-2240 m) keresztül. Jelölése egyszerű és jól kitáblázott, a narancsszínű jel az óramutató járásának megfelelő útvonal, a zöld pedig az ellentétes út. Átlagos sítudással bárhol be lehet csatlakozni a körbe és egy nap alatt kényelmesen körbe lehet síelni.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A Dolomitok az egyik legismertebb sírégió. Tegnapi adatok szerint már 219 lift és 400 kilométernyi sípálya üzemel az 1200-ból.

A Google segítségével a Sella Ronda akár virtuálisan is bejárható:Csak az idén 70 millió eurót költöttek fejlesztésekre, amelyek kevésbé részletes ismertetéséhez is több részre lesz szükség ezen a portálon.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »