Menü ≡

Donovaly: újabb lépés a fedett sípálya megépítésében

2020.06.01. | Szerző: Bata Attila
A szlovákiai Donovalyban már évek óta terveznek egy egész évben üzemelő sícsarnokot, fedett pályákkal. Most a település megadta az engedélyt az építkezésre.
h i r d e t é s
Lassan már négy éve annak, hogy először beszámoltunk a település terveiről. Azóta nem történt igazán látványos haladás az ügyben, de ez múlt héten megváltozott. A Donovalley projekt vezetősége bejelentette, hogy az önkormányzat jóváhagyta az övezeti besorolásokat, így engedélyt adott az építkezésre a kijelölt területen.

Az építkezés várhatóan 2022-ben kezdődhet meg. A tervek szerint három pálya, ülő- és húzóliftek, gyakorlópályák, vendéglő, medence és szálloda is épülne a négy és fél hektáron elterülő komplexumban. A megvalósítás költségeit most 60 millió euróra (kb. 20,8 milliárd forint) becsülik.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, egy ilyen beruházás nem történhet meg tiltakozás nélkül. Az internetre feltett petíciót eddig kb. 23 ezren írták alá. A helyi környezetvédelmi minisztérium eddig nem vizsgálódott az ügyben.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
2020.06.04. 07:25:40 sirgesa
Te jó ég ! Ebből Magyarországon felépülhetne 3 focistadion, az átlag 500-as nézőszámhoz.
2020.06.04. 12:38:44 patkaizsolt
A klímavátozás miatt lehet ez lesz a jövő.
2020.06.12. 21:17:04 kissünöcske
Két hétre sem tudják előre jelezni a várható időjárást, nem 200 évre. Javaslom tanulmányozd a középkori optimumot, nem vagy te Nostradamus!!! https://www.sciencedirect.com/topic...s/earth-and-planetary-sci...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »