Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly: újabb lépés a fedett sípálya megépítésében

2020.06.01. Bata Attila

A szlovákiai Donovalyban már évek óta terveznek egy egész évben üzemelő sícsarnokot, fedett pályákkal. Most a település megadta az engedélyt az építkezésre.
Kép: Donovalley
Kép: Donovalley
Lassan már négy éve annak, hogy először beszámoltunk a település terveiről. Azóta nem történt igazán látványos haladás az ügyben, de ez múlt héten megváltozott. A Donovalley projekt vezetősége bejelentette, hogy az önkormányzat jóváhagyta az övezeti besorolásokat, így engedélyt adott az építkezésre a kijelölt területen.

Az építkezés várhatóan 2022-ben kezdődhet meg. A tervek szerint három pálya, ülő- és húzóliftek, gyakorlópályák, vendéglő, medence és szálloda is épülne a négy és fél hektáron elterülő komplexumban. A megvalósítás költségeit most 60 millió euróra (kb. 20,8 milliárd forint) becsülik.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, egy ilyen beruházás nem történhet meg tiltakozás nélkül. Az internetre feltett petíciót eddig kb. 23 ezren írták alá. A helyi környezetvédelmi minisztérium eddig nem vizsgálódott az ügyben.
Kép: Donovalley
Kép: Donovalley
Kép: Donovalley
Kép: Donovalley
Kép: Donovalley
Kép: Donovalley
Az építkezés tervezett helyszíne
Az építkezés tervezett helyszíne
KOMMENTEK
sirgesa | 2020.06.04. 07:25
Te jó ég ! Ebből Magyarországon felépülhetne 3 focistadion, az átlag 500-as nézőszámhoz.
patkaizsolt | 2020.06.04. 12:38
A klímavátozás miatt lehet ez lesz a jövő.
kissünöcske | 2020.06.12. 21:17
Két hétre sem tudják előre jelezni a várható időjárást, nem 200 évre. Javaslom tanulmányozd a középkori optimumot, nem vagy te Nostradamus!!! https://www.sciencedirect.com/topic...s/earth-and-planetary-sci...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chalúpkovo
A Chalupkovo üdülőházak az Alacsony-Tátra Nemzeti Parkban, a Rózsahegyi/Ruzomberok síközponttól 8-10 km-re, Donovalytól pedig kb. 30 km-re fekszenek. A tradicionális stílusban épült 2 szintes faházak a közelmúltban épültek, kapacitásuk 4-8 fő.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.