Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovalyban megkezdődött a szezon

2016.12.04. Bata Attila

A mostani hétvégén indultak be a szlovák síterepek először az idén. A múlt hétvégén két nap erejéig a magas-tátrai Csorba-tó már kóstolót adott a szlovákiai szezonból, de hétköznapra ők is bezártak. A mostani hétvégén már hat síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál.
A heti havazás és a kemény hideg segített az előkészületekben, nagyon sok helyen beindultak a hóágyúk. Hétvégén már hat síterepen (Chopok, Csorba-tó, Donovaly, Krahule, Velka Raca és Litmanová) lehetett egy-két pályán síelni. (A lenti videó hét síterepről beszél, náluk Chopok továbbra is két síterep, észak és dél)

Riport a reklám után
A nyitások inkább csak ízelítőt adnak a síelésből, ezeken a terepeken még csak egy-két pálya üzemel. A fenti videóban látható egy összeállítás az első naptól Donovalyban, majd később arról, hogy Zólyomban (Zvolen) hogy hizlalják a jégpálya jegét.

A következő héten folytatódik a hideg Szlovákiában, sőt még jobban fel kell öltözni. A meteorológusok szerint akár mínusz 20 fokot is mérhetnek majd. 
KOMMENTEK
százas | 2016.12.04. 23:45
A kutyának teljes mértékben igaza van.
százas | 2016.12.05. 00:09
Batus! Chopokon szombaton északon 548 m, vasárnap 727 m szintkülönbséget lehetett tökéletesen előkészített pályákon besíelni, délen ez 404 m volt. Kavics nyemá, a pályák délutánig elviselhető állapotban maradtak, ugyan nagyon hideg volt, de vasárnap még a nap is sütött. Soha rosszabb "ízelítőt"!

Szállástippek
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.