Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Drámai videó: 3 síugrósánc dőlt össze Törökországban

2014.07.21. Bata Attila

Három egymás mellett épült síugrósánc omlott össze a múlt héten Törökországban. Az ország egyetlen síugrócentrumának sáncai megsemmisültek. A török síugró válogatott is itt edzett a nyáron, de szerencsére a baleset előtt lezárták a területet és így senki sem sérült meg.
Palandöken síterepe Erzurum településtől nem messze található. A síközpont még 2011-ben épült, itt rendezték az egyetemisták téli világjátékát, az Universiádét. A közel 7,5 milliárd forintba került síterep sáncai szinte teljesen megsemmisültek a múlt héten.

Csak erős idegzetűeknek...
A katasztrófának már voltak előjelei. A területen rengeteg csapadék hullott az előző napokban, mindennaposak voltak az áradások. Szakértők figyelmeztettek, hogy át kell vizsgálni a létesítményt, hogy mennyire biztonságos. A felülvizsgálat idejére hazaküldték a korábban ott edzőtáborozó sportolókat, így szerencsére a katasztrófa idején senki sem sérült meg.

A Daily Mail beszámolója szerint a Török Sí Szövetség elnöke az építőket hibáztatja a balesetért, akik nem tartották be a terveket, fontos anyagokat „spóroltak ki” az építkezés folyamán. Ez azért is furcsa, mert a síközpont egy földrengésekkel sújtott területen épült, így a tervek egy szokásosnál is biztonságosabb létesítményre készültek.

Az öt oszlop közül három teljesen összedőlt, de a fennmaradt további két oszlopban is olyan sérülések és hibák keletkeztek, amelyek miatt azok is teljesen használhatatlanok.

A rendőrségi vizsgálat megkezdődött, hamarosan kiderülhet, hogy tényleg a kivitelezők hibáztak-e.

Képeket itt találtuk.
KOMMENTEK
Lackó | 2014.07.23. 11:43
Ez durva. :-(

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.