Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ed Sheeran videójában már 2 milliárdan látták a tiroli síterepet

2019.05.07. Bata Attila

2017 októberében a lehetőségekhez képest a legnagyobb titokban forgatták a brit világsztár videóklipjét Hintertuxon, a tiroli gleccseren. A Perfect című dal nagy siker lett és a héten a YouTube csatornán a megtekintések száma átlépte a kétmilliárdot.
A három főszereplő: Ed Sheeran, Zoey Deutch és a síterep
A három főszereplő: Ed Sheeran, Zoey Deutch és a síterep
Korunk egyik legnépszerűbb előadója 2017 karácsonyára időzítette akkori romantikus slágerét, amelynek forgatásához havas tájat kerestek. A forgatás októberre esett, így Európában eléggé leszűkült a szóba jöhető síterepek száma, ahol igazi havon forgathattak. Így esett a választás a tiroli gleccsere, Hintertuxra, amely Zermatt mellett a másik olyan síterep, amely egész évben nyitva tart, a többi gleccser sajnos már nem síelhető egész évben.

A helyi turisztikai hivatal szerint Ed Sheeran és stábja mindenért fizetett, semmit sem kaptak ingyen. Annak ellenére, hogy a videóklip jó reklám lehet a régiónak. A stáb fizetett a szállásért, az étkezésért, a szállításért, még a ratrakok használatát is órabérben fizette.

2 milliárd megtekintés felett!
A dal számos listán lett első helyezett, és most, másfél évvel később, a Youtube-on a megtekintések száma elérte a kétmilliárdot. Ez azért egy komoly szám, eddig összesen 34 dalnak sikerült ez a bravúr, köztük Ed Sheeran egy másik dalának (Thinking Out Loud), amely 2,75 milliárd megtekintéssel a 11. helyen áll.

Ezek után azt gondolhatnánk, hogy az énekes világhírűvé tettet a síterepet és özönlöttek a síelők. Természetesen a klipben kevesen ismerik fel a síterepet, vagy a Mayrhofen vasútállomását, vagy a helyi vendéglátóhelyeket (Panoramabar, Sommerbergalm vagy a Hohenhaus Tenne), sokan nem is tudják, hol készült a klip, kivéve, ha erről olvastak korábban egy hírt.

A helyi turisztikai hivatal szerint a vendégek és a vendégéjszakák száma a klip óta nem nőtt a régióban, de ez nem csoda, hiszen tényleg csak a bennfentesek ismerték fel a környéket a klipben. Eddig két ír vendégről tudnak, akik direkt azért jöttek Tuxra, hogy megtanuljanak úgy síelni, mint Ed Sheeran a klipben. Azért panaszra sincs okuk a helyieknek, hiszen a tavalyi szezon is jól alakult, a síterep történetének a harmadik legjobb szezonját zárták a vendégéjszakák számát tekintve.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.