Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Egy euróért kelt el az osztrák Loser síterepe

2012.10.08. | Szerző: Bata Attila
Egy euróért kelt el az osztrák Loser síterepe Stájerország újabb síterepétől „szabadult meg”, vagyis adta el a tulajdonrészét. Lachtal után most Loser következett, ahol a tartomány 20%-os tulajdonrészét értékesítette egy másik tulajdonosnak a jelképes összegért, igaz itt is vannak tartozások bőven.
h i r d e t é s
Nemrégen még arról számoltunk be, hogy a stájer tartomány 80%-os tulajdonrészét adta el Lachtalon 2,1 millió euróért, most egy újabb síterep kerül ki a tartomány tulajdonából és kerül magánkézbe. Hannes Androsch, osztrák üzletember, egykori osztrák pénzügyminiszter, aki szintén résztulajdonos Loser síterepén, jelképes 1 euróért megvásárolta a tartomány 20 százalékos tulajdoni részét, amellyel a saját tulajdoni hányada 57,5 százalékra emelkedett, így szabadon dönthet a jövőbeli üzemeltetéssel kapcsolatban.

A tartomány ellenzéki képviselői bírálták a döntést, mondván Stájerország lassacskán tönkremegy, ha így kiárusítja értékeit. A döntéshozók szerint az eladás több szempontból is előnyös a tartománynak. Először is egy szakmabeli kezébe kerül a vezetés, a tartomány nem rendelkezik a síterepek üzemeltetéséhez szükséges szaktudással, de a legfontosabb, hogy a síterep az utóbbi években 14 millió eurós tartozást halmozott fel, és ezzel a szerződéssel a tartomány egy csapásra megszabadul ettől az összegtől.

Bár konkrét terveket nem ismertetett, Hannes Androsch elmondta, hogy szeretné fejleszteni a síterepet a közeljövőben, azonban ehhez a tartomány segítsége is kell pénzügyi támogatások formájában.

Loser egyébként jó adottságú síterep a havazás tekintetében. Azokban az években, amikor Stájerországig is elér a havazás, akkor nem ritkán 3-4 méteres hótakaró is borítja a hegyeket, legutóbb 2009 februárban esett ennyi a Loser – Altaussee régióban. Még 2010-ben is kétméteres hóról számoltunk be, sajnos a tavalyi szezon, Kelet-Ausztriához hasonlóan már nem volt ennyire havas.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »