Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy euróért kelt el az osztrák Loser síterepe

2012.10.08. Bata Attila

Egy euróért kelt el az osztrák Loser síterepe Stájerország újabb síterepétől „szabadult meg”, vagyis adta el a tulajdonrészét. Lachtal után most Loser következett, ahol a tartomány 20%-os tulajdonrészét értékesítette egy másik tulajdonosnak a jelképes összegért, igaz itt is vannak tartozások bőven.
Nemrégen még arról számoltunk be, hogy a stájer tartomány 80%-os tulajdonrészét adta el Lachtalon 2,1 millió euróért, most egy újabb síterep kerül ki a tartomány tulajdonából és kerül magánkézbe. Hannes Androsch, osztrák üzletember, egykori osztrák pénzügyminiszter, aki szintén résztulajdonos Loser síterepén, jelképes 1 euróért megvásárolta a tartomány 20 százalékos tulajdoni részét, amellyel a saját tulajdoni hányada 57,5 százalékra emelkedett, így szabadon dönthet a jövőbeli üzemeltetéssel kapcsolatban.

A tartomány ellenzéki képviselői bírálták a döntést, mondván Stájerország lassacskán tönkremegy, ha így kiárusítja értékeit. A döntéshozók szerint az eladás több szempontból is előnyös a tartománynak. Először is egy szakmabeli kezébe kerül a vezetés, a tartomány nem rendelkezik a síterepek üzemeltetéséhez szükséges szaktudással, de a legfontosabb, hogy a síterep az utóbbi években 14 millió eurós tartozást halmozott fel, és ezzel a szerződéssel a tartomány egy csapásra megszabadul ettől az összegtől.

Bár konkrét terveket nem ismertetett, Hannes Androsch elmondta, hogy szeretné fejleszteni a síterepet a közeljövőben, azonban ehhez a tartomány segítsége is kell pénzügyi támogatások formájában.

Loser egyébként jó adottságú síterep a havazás tekintetében. Azokban az években, amikor Stájerországig is elér a havazás, akkor nem ritkán 3-4 méteres hótakaró is borítja a hegyeket, legutóbb 2009 februárban esett ennyi a Loser – Altaussee régióban. Még 2010-ben is kétméteres hóról számoltunk be, sajnos a tavalyi szezon, Kelet-Ausztriához hasonlóan már nem volt ennyire havas.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Aquamarin csillagcsillagcsillag
A szálloda Bad Mitterndorfban található, síbusszal, vagy autóval 5 percre a legközelebbi sílifttől. A nap végén haza síelhetünk egészen a szállásig megfelelő hómennyiség esetén. Szolgáltatások: étterem, bár, szauna, WIFI, ping-pong, csocsó, darts.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Altaussee-Loser
A bájos üdülőfalu összesen 7 db ÚJ maximum 10 fős önellátós házikóval várja vendégeit, közvetlenül Loser síterepe mellett, a Sandling Jet felvonónál.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Narzissendorf Zloam
A stájer Salzkammergut közepén, mindössze néhány percre a Grundlsee -től fekszik Narzissendorf Zloam üdülőfalu. Klasszikus alpesi stílusban épült, legfeljebb 12 fős nyaralók és apartmanok saját szaunával, közvetlenül a síliftek mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.