Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rövid szünet után újra támad a tél Ausztriában

2009.02.27. Bata Attila

Rövid szünet után újra támad a tél Ausztriában Felső-Stájerországban újra elkezdett havazni és valószínűleg szombatig megint hull a hó. Tegnapra sikerült néhány teljesen vagy részlegesen elzárt falut kiszabadítani a hó fogságából, de a helyiek megint izgulhatnak, hiszen akár 90 cm friss hó is hullhat a következő napokban.
Radmer település szenvedett eddig a legtöbbet a hatalmas havazástól, tegnap sikerült végre megtisztítani a faluba vezető országutat, és a helyiek egyből autóba szálltak, hogy egy nagyobb bevásárlásra induljanak, hiszen fel kell tölteni a készleteket, mert a havazás egyelőre csak egy kis szünetet tartott, és minden ott folytatódik, ahol szerda reggel véget ért.

A helyi meteorológusok újabb 90 centiméter friss havat jósolnak a környéken, az eddigi prognózisok sikerét látva, valószínűleg ennyi le is fog hullni szombat délig. A havazás inkább az ezer méter feletti részeket érinti majd, a viharos erejű szél már nem oszt, nem szoroz a sípályák forgalmában, hiszen lavinaveszély miatt számos liftet el sem indítottak az előző napokban.

Az eddig kevésbé ismert Loser síterepének a neve most már a világ összes síelős tudósításába bekerült. Egyrészt ilyen névvel kihagyhatatlan ziccert kínálnak az angoloknak, másrészt pedig akkora hó hullott itt az utóbbi napokban, hogy ilyet még a legidősebbek sem láttak. Már majdnem ötméteres a hó a síterepen, de ezekben a napokban a sok hó miatt a liftek jobbára csak állnak. A síterep 24 pályájából tegnap csak hetet lehetett használni, sőt tegnap még egy lavina is pusztított a síterepen, szerencsére pont azt a liftet rongálta meg, amelyet a körülmények miatt be sem indítottak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienresort Altaussee-Loser
A bájos üdülőfalu összesen 7 db ÚJ maximum 10 fős önellátós házikóval várja vendégeit, közvetlenül Loser síterepe mellett, a Sandling Jet felvonónál.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Aquamarin csillagcsillagcsillag
A szálloda Bad Mitterndorfban található, síbusszal, vagy autóval 5 percre a legközelebbi sílifttől. A nap végén haza síelhetünk egészen a szállásig megfelelő hómennyiség esetén. Szolgáltatások: étterem, bár, szauna, WIFI, ping-pong, csocsó, darts.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Narzissendorf Zloam
A stájer Salzkammergut közepén, mindössze néhány percre a Grundlsee -től fekszik Narzissendorf Zloam üdülőfalu. Klasszikus alpesi stílusban épült, legfeljebb 12 fős nyaralók és apartmanok saját szaunával, közvetlenül a síliftek mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.