Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: eddig másfél méter friss hó és folytatódik!

2009.02.23. Bata Attila

Ausztria: eddig másfél méter friss hó és folytatódik! Péntek óta megállás nélkül havazik Alsó-Ausztria legtöbb részén. Három nap alatt eddig körülbelül másfél méter hó hullott és keddig még további havazások várhatóak a környéken. Hétfőn négy falu iskoláit kell bezárni a hatalmas havazás miatt, jelenleg nagyon komoly a lavinaveszély az egész tartományban.
Annyi hó esett Hochkar környékén, hogy még a főutakat is nehéz takarítani, így a síterephez közeli települések önkormányzatai úgy döntöttek, hogy a gyerekek biztonsága érdekében hétfőn zárva maradnak az iskolák. Hétfőn 300 embert vezényelnek a környék útjaira, hogy megkezdjék a hó eltakarítását. Szakértők szerint a mostani havazás, amelynek még nincs vége, felülmúlhatja az emlékezetes, 2006-os nagy hóesést.

A Hochkar alatt közvetlenül található faluban, Göstlingben eddig egy hét alatt 181 centiméter friss hó esett, ebből szombaton 24 óra leforgása alatt 48 centimétert mértek a meteorológusok. Máshol is bőségesen havazott. A Salzkammergut és a Türnitzi-hegyek közötti részen található síterepek jelentős utánpótlást kaptak – megint. Annaberg és Lackenhof (Ötscher) 55 cm, Mariazell 40 cm és Bad Aussee 30 cm friss hóval lett gazdagabb. Ramsauban már össze is adták az utóbbi hetek hóeséseinek adatait, így kiszámolták, hogy február 8. óta már 322 cm hó esett összesen.

A hétfő és a kedd további hatalmas havazásokat ígér. A meteorológusok szerint az 1200 méter feletti részeken további 70-120 cm friss hóra kell számítani. A frissen lehullott hatalmas hónak köszönhetőn négyes fokozatú lavinaveszély lépett életbe az alsó-ausztriai hegyekben, tehát kerüljük a sítúrázást, vagy a pályán kívüli síelést, maradjunk egyelőre a biztonságosabb előkészített pályákon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Zum Heiligen Geist csillagcsillagcsillagcsillag
2012-ben teljeskörűen felújított hotel Mariazell központjában, az új kiskabinos felvonótól 20 méterre. A szállodában 13 rendkívül igényesen berendezett szoba és apartman található. Étterem, térítésmentes internet és fűtött sítároló várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.