Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hat napig rekedt egy gleccserszakadékban

2012.08.14. MTI

Hat napig rekedt egy gleccserszakadékban Hat napot töltött egy gleccserszakadékban saját elmondása szerint egy német hegymászó az osztrák Alpokban, mielőtt rátaláltak és kimentették - jelentette kedden az osztrák tömegtájékoztatás.
A 70 éves férfit kisebb sérülésekkel, némileg kihűlt és kimerült állapotban szállították kórházba az Ötz-völgy térségében emelkedő Schrankogel hegyről. Valóságos csoda, hogy túlélte - mondta egy hegyi mentő az APA osztrák hírügynökségnek.

A férfi a rendelkezésre álló információk szerint egyedül volt úton, amikor belecsúszott a hasadékba. A hegyi mentők szerint valószínűleg beszakadt alatta a vékony hóréteg, amely a háromezer méter magasan lévő hasadékot fedte.

Végül arra járó hegymászók hallották meg a segélykiáltásait és értesítették a hegyi mentőket. A szerencsétlenül járt férfit tíz-tizenöt méter mélységből húzták fel a felszínre.

A hegyi mentők a kórházban később még meg akarják kérdezni a férfit arról, hogy hogyan élte túl a balesetet, vajon volt-e nála élelmiszer, és hogy valóban a múlt hét elején indult-e útnak az egyik hegyi menedékházból, mint ahogy arra emlékezett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.