Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elképesztő videó a gleccserhasadékba esett síelőről

2023.04.26. Bata Attila

Hihetetlen szerencsével úszta meg a kalandot a francia síelő, aki a franciaországi La Grave környéki freeride paradicsomban csúszott. Hirtelen eltűnt egy gleccserhasadékban, ahol fennakadt egy hópárkányon, majd a társai húzták ki kötéllel.
Jelenetek a videóból
Jelenetek a videóból
Az alábbi videó múlt héten került fel a közösségi oldalakra, és elég nagy visszhangot keltett. Beszámolók szerint az eset Franciaországban történt és a videóban azt látjuk, hogy egy síelőt hirtelen elnyel egy gleccserhasadék. Folyamatos zuhanását úgy tudja megállítani, hogy szerencséjére egy „szélesebb” hópárkányon meg tudja támasztani a lécét.
A sisakkamera felvétele néhányszor ismételve
A videóban az is látható, hogy a szakadék még folytatódik lenn valahol a mélyben. Utólagos becslések szerint körülbelül 15 méteres mélységben sikerült megállítania a zuhanását.

A kb. tízfős csoport a nap nagy részében együtt csúszott, a baleset pillanatában azonban a hasadékba esett síelő egyedül síelt. A csoport tagjai megfelelő felszereléssel rendelkeztek, de a többieknek kb. 20 perc kellett, amíg a helyszínre értek.

Közben az „áldozat” megpróbált jégcsákánya segítségével kijutni a hasadékból, de a sikeres mentőakcióhoz az is kellett, hogy a többiek egy kötéllel kihúzták.

A felvétel nem idei, körülbelül egy évvel ezelőtt történt, de a csoport és a felvétel készítői nem akarták nyilvánosságra hozni. Néhány nappal ezelőtt megváltoztatták az álláspontjukat is kitették a közösségi oldalakra, úgy gondolták, hogy másoknak is tanulságos lehet.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.