Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fémkereskedőknél találták meg az ellopott cseh síliftet

2012.08.19. Bata Attila

Fémkereskedőknél találták meg az ellopott cseh síliftet Április végén nagyot néztek a rendőrök a csehországi Desna síterepén. Valakik alapos munkát végezhettek, hiszen a síterep egyik húzóliftjét teljesen ellopták. Oszlopostul, mindenestül, az egy kilométernyi kábellel együtt. A lift maradványait egy fémkereskedőnél találták meg, öt embert tartóztattak le.
Azóta sem tudtuk meg, hogyan lehet egy komplett síliftet olyan tempóban leszerelni és ellopni, hogy az bármelyik síterep munkásainak a dicséretére válna, bár nem is ez a lényeg. Vandálok sok helyen pusztítanak Közép-Európa síterepein, sajnos hazánkban is túlságosan aktívak. Számos kisebb síterepünk kezdte úgy a szezont, hogy be kellett kalkulálnia az ellopott fémek, kábelek pótlásának a költségeit. Ez ment egy ideig, aztán voltak, akik feladták, már nem bírták ezt a reménytelen harcot szűkös pénztárcájukkal. Élénken élhet még bennünk a közeli és keserű bánkúti emlék, ahol a tolvajok úgy lopták el a kábeleket, hogy a pályán égették le róla a felesleges részeket.

A síterep egyik liftje a háromból. Egyet "szőröstül-bőröstül" elloptak.
A síterep egyik liftje a háromból. Egyet "szőröstül-bőröstül" elloptak.
A cseh síterep környékének bűnügyi jelentéseit nézegetve (p. 4 tonna ellopott műkő egy ház udvaráról egy éjszaka alatt), elég szervezetten történhettek ott a dolgok. A rendőrség feltételezése szerint a lift vagy egy másik síterepen fog új életre kelni, vagy a fémkereskedőknél végzi. Természetesen a második variáció jött be, nem nőtt ki egy új lift a környező terepeken.

Lakossági segítség is kellett, hogy végül elfogjanak öt gyanúsítottat (45-56 év közöttiek), és a lift maradványainak egy részét megtalálják egy környékbeli fémkereskedőnél. A liftet teljesen szétszerelték, szétdarabolták, majd részenként próbálták értékesíteni őket. A rendőrség szerint az okozott kár eléri a 200 000 koronát (kb. 2,2 millió forint), és az elkövetőkre akár kétéves börtönbüntetés is várhat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.