Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezer eurót is megadtak a lecserélt kultikus kabinokért

2012.11.05. Bata Attila

Ezer eurót is megadtak a lecserélt kultikus kabinokért A hétvégén bocsátották árverésre a francia Les 2 Alpes síterepén idén lecserélt régi lift kabinjait. A síterep látképével közel negyven éven keresztül szorosan összekapcsolódó kabinokért még 1000 eurót sem sajnáltak. Nagy érdeklődés mellett mind a 102 kabin elkelt, a tervezettnél nagyobb lett a bevétel.
A síterep ikonikus liftjét, a Diablót is elérte a modernizáció. A pirosra festett, tojás alakú kabinok, amelyek sokáig lehagyhatatlanok voltak a síterep képeslapjairól mára a történelem részévé váltak. A piros kabinok helyén az idén már egy modern, hatszemélyes közlekedik, a régi kabinokat pedig szombaton bocsátották árverésre az érdeklődők között.

A kereslet felülmúlta a várakozásokat, Franciaországon kívül még Belgiumból is jöttek licitálni a hetvenes évek kabinjaiért. Voltak itt gyűjtők, sítechnikai megszállottak, roncskereskedők, vagy csak romantikusok, mint az a férfi, aki egy ilyen kabinban ismerte meg jövendőbelijét. Azt már előre lehetett tudni, hogy a kabinok kiindulási ára 150 euró darabonként, innen indult a licit.

Mostantól már csak a gyűjtőknél gyönyörködhetünk bennük
Mostantól már csak a gyűjtőknél gyönyörködhetünk bennük
Az összes kabin elkelt, a legdrágábbat 1000 euróért vitték el, de akadt 800 eurós ár is, amelyet egy szállodás fizetett ki, így az egykori kabin hamarosan a szállodája bejáratánál díszelegjen majd. Aki a legszerencsésebben licitált, annak csak 220 eurót kellett fizetnie a legolcsóbb darabért. A nyerteseknek saját maguknak kellett elszállítani a közel 500 kilós, két méter magas kabinokat.

Az aukció végül is 45.000 euró bevétel hozott, egy kabin kivételével az összes elkelt. Az utolsó kabint a húsvéti ünnepek alatt sorsolják ki a síterep nyereményjátékában.

KOMMENTEK
Eszteván | 2012.11.05. 15:18
Gondolom ennek a felvonónak a lecserélés is az egyik ok, amiért idéntől drágítottak a bérleteken. Egyszer volt csak türelmem egy ilyen tojásban utazni, annyira lassan ment :) Egyet elhoztam volna én is a kertbe, lenne pár ötletem mit lehetne kezdeni velük :))
huncut123 | 2012.11.05. 20:28
Azért az jó lehet hogy ha elmész síelni, és ott nyersz egy síkabint :D
cannibale | 2013.01.10. 14:23
:D Kicsit necces hazahozni.De valamelyik hazai síterepen el tudtam volna képzelni kuriózumként.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.