Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elhunyt idősebb Harangvölgyi András

2010.09.20. Vasvári Ferenc

Elhunyt idősebb Harangvölgyi András Életének 89. évében elhunyt id. Harangvölgyi András, 13-szoros sí és 8-szoros motokrossz magyar bajnok, szakedző; a Magyar Köztársaság Kiváló Sportolója, a St. Moritz-i téli olimpia résztvevője – adta hírül családja.
Idősebb Harangvölgyi András a harmincas évek második felében kezdett síelni, első sikerét 1939-ben ifjúsági bajnokként, sífutásban szerezte, majd számtalan érmet szerzett a síelés különböző számaiban. A ’48-as, St. Moritz-i téli olimpián a 18 kilométeres sífutásban 49., az ’54-es faluni északi vb-n váltóban 13. lett; 1943 és ’54 között volt tagja a válogatott keretnek.

Az ötvenes évek elején tért át a motorversenyzésre, 1954-ben már terepen bajnok lett, majd sorra jöttek a hazai és nemzetközi motokrossz-sikerek.

Sízésben 13 felnőtt egyéni és 24 csapat-, motorversenyzésben 8 magyar bajnoki címet szerzett. Hatvannyolcban fejezte be sikeres versenyzői pályafutását, majd edzőként tevékenykedett tovább.

Fia, ifj. Harangvölgyi András, a hazai mountain bike sport egyik megteremtője, többek közt a Duna Maraton és a 24 órás váltóverseny főszervezője.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.