Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Elhunyt idősebb Harangvölgyi András

2010.09.20. | Szerző: Vasvári Ferenc
Elhunyt idősebb Harangvölgyi András Életének 89. évében elhunyt id. Harangvölgyi András, 13-szoros sí és 8-szoros motokrossz magyar bajnok, szakedző; a Magyar Köztársaság Kiváló Sportolója, a St. Moritz-i téli olimpia résztvevője – adta hírül családja.
h i r d e t é s
Idősebb Harangvölgyi András a harmincas évek második felében kezdett síelni, első sikerét 1939-ben ifjúsági bajnokként, sífutásban szerezte, majd számtalan érmet szerzett a síelés különböző számaiban. A ’48-as, St. Moritz-i téli olimpián a 18 kilométeres sífutásban 49., az ’54-es faluni északi vb-n váltóban 13. lett; 1943 és ’54 között volt tagja a válogatott keretnek.

Az ötvenes évek elején tért át a motorversenyzésre, 1954-ben már terepen bajnok lett, majd sorra jöttek a hazai és nemzetközi motokrossz-sikerek.

Sízésben 13 felnőtt egyéni és 24 csapat-, motorversenyzésben 8 magyar bajnoki címet szerzett. Hatvannyolcban fejezte be sikeres versenyzői pályafutását, majd edzőként tevékenykedett tovább.

Fia, ifj. Harangvölgyi András, a hazai mountain bike sport egyik megteremtője, többek közt a Duna Maraton és a 24 órás váltóverseny főszervezője.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »