Menü ≡

Elvitte a lavina, most biztonságosabb lesz az új lift

2012.11.28. | Szerző: Bata Attila
Elvitte a lavina, most biztonságosabb lesz az új lift Az idén márciusban csak a hihetetlen szerencsének volt köszönhető, hogy a liften utazó hetven síelő túlélte, amint lavina sodorja el liftjüket egy francia síterepen. A lavináról döbbenetes videó is készült, amelyet rengetegen láttak. Az idén helyrehozzák a liftet és kiépítik felette a lavinavédelmi rendszert.
h i r d e t é s
Az idén március 2-án egy kb. ötszáz méter széles lavina nyolc méter vastag havat hordott a síliftre, kidöntve az alsó állomás előtti oszlopokat. A liften körülbelül hetven síelő rekedt, közülük negyvenegyet helikopterrel mentettek ki. Az alábbi videó első képsorai szinte az egész világot bejárták, sok embert megdöbbentett az eset.

Az akkori lavina képei és a mostani védelmi rendszer kiépítése
A francia síterep, Saint-Francois-Longchamp (közös síterep Valmorel-lel) tegnap bejelentette, hogy egy hónappal az idei szezonkezdet előtt elkészültek a lift feletti lavinavédelmi építkezésekkel, így az idén helyreállított lift utasai biztonságosabban utazhatnak, mint korábban. A veszélyes helyeken, 175 méter hosszban oszlopokat és lavinafogó vashálót telepítettek a Lauziere pálya mellett. Szakértők szerint a hatalmas vaskeresztekkel megerősített vascsövek és drótháló a csúcs közelében tartja majd a hóomlás nagy részét.

A lift összetört oszlopait és székeit is kicserélik
A lift összetört oszlopait és székeit is kicserélik
A megrongált lift újjáépítése is zajlik. A síterep ígérete szerint a december 22-i nyitásra azzal is elkészülnek.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »