Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elzárt Obertauern: ma konvojjal lehet ki- vagy bejutni

2019.01.06. Bata Attila

Tegnap délután 5 óra óta mindkét irányban lezárták az utat a salzburgi Obertauern felé. Ez azt jelenti, hogy közúton azóta nem lehet bejutni a településre, valamint elhagyni sem lehet az üdülőfalut. Ma délután egy konvoj elindul a településről, illetve a településre.
Kép: Skischule Krallinger Obertauern
Kép: Skischule Krallinger Obertauern
Ahogy tegnap írtuk biztonsági okokból lezárták a B99-es út több szakaszát. A lezárást azóta sem oldották fel. A helyi illetékesek elmondása szerint tegnap este óta 40-80 centiméter hó hullott a környéken, amelyhez a mai nap folyamán további 15-20 centimétert várnak.

Azonban a vendégek kapnak egy esélyt arra, hogy elhagyják a települést, illetve bejussanak a településre. Ma 15 órakor konvoj indul Obertauernből kifelé, és ezzel egyidőben az ellentétes irányból Untertauernből Obertauern felé.

A lavinabizottság két dologra hívja fel a figyelmet. Ez az egyetlen esély ma elhagyni a települést, illetve bejutni a településre. Miután a konvoj célba ért holnap reggelig ismét lezárják az utat. Az Obertauernbe induló autósoknak kötelező a hólánc, illetve az összkerék-meghajtású autóknak a téli gumi.

Ausztriában most nem egyszerű közlekedni, több település is el van zárva a külvilágtól, valamint vannak megközelíthetetlen síterepek, mint pl. Hochkar már két napja. Jelenleg kb. 50 helyen zártak le utakat lavinaveszély miatt. Indulás előtt kötelező tájékozódni pl. az autóklub oldalán.



Obertauern ma | Fotó: Thurzó Balázs, síoktató
Obertauern ma | Fotó: Thurzó Balázs, síoktató
KOMMENTEK
HofEE | 2019.01.07. 13:45
Mindeközben Karintiában Novemberben esett utoljára mérhetö hómennyiség...
kissünöcske | 2019.01.07. 22:50
Pomázon pedig 2010.01.31-én esett utoljára érdemleges hó 26 cm

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Heiligen Krone
A panzió 50 fő befogadására alkalmas, 7 db 4 ágyas stúdió jellegű apartman és 5 db 2 ágyas szoba várja a vendégeket büféreggelivel, saját étteremmel. A panzió teljes személyzete magyar.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fischer Ferienhaus
Családi apartmanház Obertauern és Grosseck síterepek között, Twengben. A pályák akár saját autóval, akár a sí kártyával ingyenesen használható síbusszal (90 m) is elérhetők. Igényesen bútorozott apartmanok, összesen 24 vendégággyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.