Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Elzárt Obertauern: ma konvojjal lehet ki- vagy bejutni

2019.01.06. | Szerző: Bata Attila
Tegnap délután 5 óra óta mindkét irányban lezárták az utat a salzburgi Obertauern felé. Ez azt jelenti, hogy közúton azóta nem lehet bejutni a településre, valamint elhagyni sem lehet az üdülőfalut. Ma délután egy konvoj elindul a településről, illetve a településre.
Kép: Skischule Krallinger Obertauern
h i r d e t é s
Ahogy tegnap írtuk biztonsági okokból lezárták a B99-es út több szakaszát. A lezárást azóta sem oldották fel. A helyi illetékesek elmondása szerint tegnap este óta 40-80 centiméter hó hullott a környéken, amelyhez a mai nap folyamán további 15-20 centimétert várnak.

Azonban a vendégek kapnak egy esélyt arra, hogy elhagyják a települést, illetve bejussanak a településre. Ma 15 órakor konvoj indul Obertauernből kifelé, és ezzel egyidőben az ellentétes irányból Untertauernből Obertauern felé.

A lavinabizottság két dologra hívja fel a figyelmet. Ez az egyetlen esély ma elhagyni a települést, illetve bejutni a településre. Miután a konvoj célba ért holnap reggelig ismét lezárják az utat. Az Obertauernbe induló autósoknak kötelező a hólánc, illetve az összkerék-meghajtású autóknak a téli gumi.

Ausztriában most nem egyszerű közlekedni, több település is el van zárva a külvilágtól, valamint vannak megközelíthetetlen síterepek, mint pl. Hochkar már két napja. Jelenleg kb. 50 helyen zártak le utakat lavinaveszély miatt. Indulás előtt kötelező tájékozódni pl. az autóklub oldalán.Obertauern ma | Fotó: Thurzó Balázs, síoktató
2019.01.07. 13:45:19 HofEE
Mindeközben Karintiában Novemberben esett utoljára mérhetö hómennyiség...
2019.01.07. 22:50:27 kissünöcske
Pomázon pedig 2010.01.31-én esett utoljára érdemleges hó 26 cm
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »