Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: hóra hó, a héten folytatódik a havazás

2019.01.07. Bata Attila

Nem sokat pihen Holle anyó mostanában, hiszen a héten folytatódik a havazás. Az is igaz, hogy valamiért szeret egy helyen maradni, nagyjából most is ott várható havazás, ahol az előző időszakban.
Filzmoos, Ausztria (Kép: Marco Kaschuba / Facebook)
Filzmoos, Ausztria (Kép: Marco Kaschuba / Facebook)
Méteres havazáson vagyunk túl az Alpok északi oldalán, és annak is a keleti végein. Svájc középső részétől keletre, egészen Hochkarig havazott az elmúlt napokban, de a legtöbb hó Ausztriában hullott.

Az előrejelzések szerint ezen a héten is folytatódik a havazás. A mostani havazás ma estére szépen lecseng, holnapra kitisztulnak a felhők, és még egy kis napsütés sem elképzelhetetlen. Kedden a hőmérséklet is megemelkedik kissé, de estére már viharos sebességgel érkezik északról a hideg.

Kedd estétől csütörtökig ismét havazni fog Ausztriában, szinte ugyanazokon a helyeken, ahol az előző havazás is "lesújtott". A mennyisége kisebbnek ígérkezik, bár a néhány előrejelzés szerint megjósolt 50-100 cm friss hó nem mondható kevésnek.

Az Alpok déli oldala (Karintia, Kelet-Tirol vagy Olaszország) ezúttal is kimarad a havazásból, lassan komoly kontraszt alakul ki hóréteg tekintetében az északi és a déli oldal között. A déli oldalra is ráférne már egy kiadós havazás, erre még várni kell egy ideig.

Ha már az előző hét forgatókönyvét említettük, akkor jegyezzük meg, hogy ismét havazni fog Magyarországon és Szlovákiában is. Nálunk az Időkép 8-12 cm havat jósol a hegyekbe kedd éjfélig.

Amíg megérkezik a következő havazás, addig is emlékeztető a múlt hét osztrák terméséből.




Loser síterepe lezárva, hó fogságában a lift állomása (webkamera képe)
Loser síterepe lezárva, hó fogságában a lift állomása (webkamera képe)
Loser hóadatai: eddig kb. 3 méter hó hullott egy hét alatt
Loser hóadatai: eddig kb. 3 méter hó hullott egy hét alatt
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.