Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztria: hóra hó, a héten folytatódik a havazás

2019.01.07. | Szerző: Bata Attila
Nem sokat pihen Holle anyó mostanában, hiszen a héten folytatódik a havazás. Az is igaz, hogy valamiért szeret egy helyen maradni, nagyjából most is ott várható havazás, ahol az előző időszakban.
Méteres havazáson vagyunk túl az Alpok északi oldalán, és annak is a keleti végein. Svájc középső részétől keletre, egészen Hochkarig havazott az elmúlt napokban, de a legtöbb hó Ausztriában hullott.

Az előrejelzések szerint ezen a héten is folytatódik a havazás. A mostani havazás ma estére szépen lecseng, holnapra kitisztulnak a felhők, és még egy kis napsütés sem elképzelhetetlen. Kedden a hőmérséklet is megemelkedik kissé, de estére már viharos sebességgel érkezik északról a hideg.

Kedd estétől csütörtökig ismét havazni fog Ausztriában, szinte ugyanazokon a helyeken, ahol az előző havazás is "lesújtott". A mennyisége kisebbnek ígérkezik, bár a néhány előrejelzés szerint megjósolt 50-100 cm friss hó nem mondható kevésnek.

Az Alpok déli oldala (Karintia, Kelet-Tirol vagy Olaszország) ezúttal is kimarad a havazásból, lassan komoly kontraszt alakul ki hóréteg tekintetében az északi és a déli oldal között. A déli oldalra is ráférne már egy kiadós havazás, erre még várni kell egy ideig.

Ha már az előző hét forgatókönyvét említettük, akkor jegyezzük meg, hogy ismét havazni fog Magyarországon és Szlovákiában is. Nálunk az Időkép 8-12 cm havat jósol a hegyekbe kedd éjfélig.

Amíg megérkezik a következő havazás, addig is emlékeztető a múlt hét osztrák terméséből.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 34 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.