Zakopane: hatalmas közlekedési káosz a havazásban

2019.01.03. Bata Attila

Nagyon sikeres napokat zárt a helyi turizmus, megteltek a szálláshelyek, sokan érkeztek a Lengyel-Tátra fővárosába szilveszterezni. Valószínűleg jól is érezték magukat, ám amikor tegnap hazaindultak a havazásban, kitört a közlekedési káosz.
Kép: Gazeta Krakowska
Tegnap délelőttől szinte folyamatosan egy összefüggő dugóvá vált Zakopane városa. A nagy számban hazainduló tömeg, a frissen hullott hó, a havas utak, a nyári gumival közlekedő autósok, a szűken áteresztő úthálózat stb. Tehát szinte minden összejött, hogy beálljon a város.

A helyiek és a turisták a közösségi oldalakon panaszkodtak, illetve osztották meg másokkal, hogy például 10 és 14 óra között 4 kilométert sikerült megtenniük kocsival, vagy pl. a 25 kilométeres út Nowy Targba sokaknak 2-3 óráig tartott. A videóban hallható, hogy a helyiek panaszkodtak a tájékoztatásra, a külföldiek nem értik, hogy ezt miért nem lehet megszervezni. Sokan kiszálltak a taxiból, gépjárművükből és gyalog indultak el a buszmegálló felé, elég furcsán mutatnak a hóban bőröndjüket maguk után húzó turisták.

Zakopánéban az elmúlt napokban 10-15 cm hó hullott, így a korábbról megmaradt hóval együtt 28 cm vastag volt a hóréteg a meteorológiai állomáson. A településen és a hegyekben is hamisítatlan tél és hideg van. A Kasprowyn tegnap már 140 cm vastagon állt a hó. Ahogy a lenti képen is látható a viharos szél is tud meglepetéseket okozni.

A közlekedési helyzet mára valószínűleg rendeződik, azonban hétvégére érkeznek a volt Szovjetunió tagországaiból az ortodox karácsonyra. A következő hét elején ők is hazaindulnak...

KOMMENTEK
sandorakos | 2019.01.03. 07:04
Mi Bialka Tatrzankára jöttünk és elég komolyan havazik. Poprádtól kezdve havas az út. Aki most indul erre hóláncot tegyen be és jó hogyha fel is tudja szerelni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás kalkulátor
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.