Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zakopane: hatalmas közlekedési káosz a havazásban

2019.01.03. Bata Attila

Nagyon sikeres napokat zárt a helyi turizmus, megteltek a szálláshelyek, sokan érkeztek a Lengyel-Tátra fővárosába szilveszterezni. Valószínűleg jól is érezték magukat, ám amikor tegnap hazaindultak a havazásban, kitört a közlekedési káosz.
Kép: Gazeta Krakowska
Kép: Gazeta Krakowska
Tegnap délelőttől szinte folyamatosan egy összefüggő dugóvá vált Zakopane városa. A nagy számban hazainduló tömeg, a frissen hullott hó, a havas utak, a nyári gumival közlekedő autósok, a szűken áteresztő úthálózat stb. Tehát szinte minden összejött, hogy beálljon a város.

A helyiek és a turisták a közösségi oldalakon panaszkodtak, illetve osztották meg másokkal, hogy például 10 és 14 óra között 4 kilométert sikerült megtenniük kocsival, vagy pl. a 25 kilométeres út Nowy Targba sokaknak 2-3 óráig tartott. A videóban hallható, hogy a helyiek panaszkodtak a tájékoztatásra, a külföldiek nem értik, hogy ezt miért nem lehet megszervezni. Sokan kiszálltak a taxiból, gépjárművükből és gyalog indultak el a buszmegálló felé, elég furcsán mutatnak a hóban bőröndjüket maguk után húzó turisták.

Zakopánéban az elmúlt napokban 10-15 cm hó hullott, így a korábbról megmaradt hóval együtt 28 cm vastag volt a hóréteg a meteorológiai állomáson. A településen és a hegyekben is hamisítatlan tél és hideg van. A Kasprowyn tegnap már 140 cm vastagon állt a hó. Ahogy a lenti képen is látható a viharos szél is tud meglepetéseket okozni.

A közlekedési helyzet mára valószínűleg rendeződik, azonban hétvégére érkeznek a volt Szovjetunió tagországaiból az ortodox karácsonyra. A következő hét elején ők is hazaindulnak...

KOMMENTEK
sandorakos | 2019.01.03. 07:04
Mi Bialka Tatrzankára jöttünk és elég komolyan havazik. Poprádtól kezdve havas az út. Aki most indul erre hóláncot tegyen be és jó hogyha fel is tudja szerelni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.