Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Durva havazás temette be a hórekorder olasz falut

2019.01.06. Bata Attila

Az Olaszország középső részén található Capracotta település már korábban is bekerült a hírekbe, amikor hatalmas havazás sújtotta. Közel négy éve annyi havat kaptak, hogy még a Guinness rekordok közé is bekerültek. A mostani hatalmas havazást előre megjósolták és tökéletesen bevált a jóslat.
Sokszor beszélünk mikroklímáról, de az Appenninekben található Molise régió feltétlenül ide tartozik. Ha itt összejönnek a körülmények, akkor garantált a méteres havazás. Az olasz meteorológusok a héten figyelmeztettek, hogy un. lake-effect havazás (itt a tengerpart miatt inkább sea-effect) terítheti be a környéket a héten és a jóslat tökéletesen bejött.

A hóvastagságról eltérő adatokat olvasni az olasz oldalakon, 1 és 3 méter között bármilyen érték előfordul a többnapos havazás után, de talán a két méterhez közeli mennyiség egy jó átlagnak tűnik.

A hely hatalmas havazását és a mérések bizonytalanságát már a közel négy évvel ezelőtti hatalmas havazás is megmutatta. Bár sok olasz meteorológus sem értett vele egyet, de a település bejelentkezett a Guinness rekordra, mondván 18 óra alatt 256 centiméter hó hullott. Mivel 18 órás kategóriát nem tartanak nyilván, így a 24 órás havazásként, többek meglepetésére, a Guinness elismerte világrekordként.

A mostani havazásnál a rekord nem merült fel az 1421 méteres magasságban található településen, de volt gondjuk a hóval az biztos, ahogy a lenti képeken és videókon látszik.







KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.