Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olasz havazás: 50-60 cm friss hó a hegyekben

2019.01.25. Bata Attila

Az elmúlt napokban igazi tél van az Alpok déli oldalán. A legtöbb hó Olaszországban a nyugati részen található Piemont régióban hullott, a síterepek adatai szerint tegnap 50-60 cm hóval lettek gazdagabbak. Olaszország és Dél-Európa más vidékeire is megérkezett a havazás.
Artesina MondolèSki
Artesina MondolèSki
A havazás mellett a hideg is elérte az olasz síterepeket. Tegnap a leghidegebbet Santa Caterina Valfurva síterepén mérték mínusz 24 fokkal. Nem sokkal marad el tőle Livigno, ahol mínusz 22 fokra ébredtek. Itt az a hír, hogy a havazásoknak köszönhetően a hóréteg a legfelsőbb régióban már elérte a kétméteres vastagságot.

A legtöbb havazást a nyugati területek kapták. Piemont régió síterepei közül, ahogy a lenti képeken is látszik Prato Nevoso 60 cm, Artesina 50 cm friss hóval dicsekedhet. A városokban, pl. Torinóban vagy Genovában is havazott, de a havazás átterjedt az Appenninekre is, a már szokásosan havas Capracotta településen ismét hóvihar tombolt.

Nem csak az olasz vidék, de más dél-európai régiók is jelentős havat kaptak az elmúlt napokban. A Pireneusok mindkét oldalán fél métert meghaladja a friss hó mennyisége, és a havazásból jutott a Balkán (montenegrói, boszniai és horvát) hegyeibe is. Az előrejelzések további havazásokat ígérnek délen a hétvégéig.
KOMMENTEK
Olasz Gergő | 2019.01.25. 18:00
Tonaleban 5 napja vagyok de még felhő sem volt nem hogy hó.
Stani | 2019.01.26. 08:00
Gergő, élvezd a napsütés minden egyes percét, és carvingoló napraforgóként kövesd a Napot, mert amikor jössz február elején, hozod magaddal a hófelhőket is :))

Az olasz havazásra visszatérve: igen, a középső és keleti rész semmi havat nem kapott, így Tonale sem. A mostani front elsősorban a Nyugati Alpokat, illetve Tengeri Alpokat érintette, illetve a Genovai-öböl és Szardínia felett örvénylő ciklon felhőzetéből és csapadékából derekesan jutott az Apenninekbe is. Egyébként Szardínián is havazott az alsóbb térségekben is, nem kevés !

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.