Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tátra: hatalmas a hó, lavina és elzárt menedékház

2019.01.05. Bata Attila

Továbbra is gondokat okoz a nagy havazás Észak-Szlovákiában, a Tátra hegységek és az Árva-völgyében is rengeteg a hó. A Magas-Tátra lengyel oldalán helikopterrel kellett kimenteni a vendégeket az egyik turistaházból.
Zdiar, Pension Vasko ma
Zdiar, Pension Vasko ma
Zdiarban csütörtök óta rendkívüli helyzetet hirdetett a polgármester. A helyzet nem sokat javult. Pénteken valamivel könnyebb volt a helyzet, hiszen a havazás kissé alábbhagyott, csak 10 cm hó hullott aznap, kicsit jobban haladtak a hó eltakarításával.

Szombat kora délutánig azonban újabb 20 centiméter hó hullott a településre, így a helyiek minden rendelkezésükre álló traktort és egyéb gépjárművet bevetettek a hóhelyzet megoldására.

Az alacsonyabb fekvő (1000 méter alatti) települések közül továbbra is Oravská Lesná (Erdőtka - 858 m) az egyik leghavasabb, a legfrissebb hírek szerint már 130 cm vastag a hó. Itt nincs rendkívüli helyzet, a polgármester szerint a falu már hozzászokott az ilyen körülményekhez, ilyenkor mindenki tudja, mi a dolga.

A Magas-Tátrában a Rysy-menedékház felett tegnap lavina indult el. Erről a hegyimentők is beszámoltak.

A lengyel oldalon a Lengyel-Öt-tavi menedékháznál (a lenti képen) nem állt le a havazás. Körülbelül 2 méter hó vette körül a házat, a turistákat helikopterrel kellett kimenekíteni a hó fogságából.






KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.