Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztria: legmagasabb fokú lavinaveszély (5-ös)

2019.01.09. | Szerző: Bata Attila
Stájerország három régiójában, valamint Alsó-Ausztria tartományban a legmagasabb fokozatra emelték a lavinaveszélyt. Az elővigyázatosságra az is okot ad, hogy péntekig további 1 méter havat várnak ezekben a régiókban.
Saalbach. Salzburg régióban négyes fokozat van érvényben (Kép: AWOETeam)
h i r d e t é s
A stájer lavinabizottság felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi helyzet nem Galtürhoz hasonlítható (szerk. 1999 februárjában itt történt az utóbbi évek legsúlyosabb osztrák lavinakatasztrófája), de szükség van ezekre az intézkedésekre. Az észak-stájer hegyekben több helyen már most kb. 4 méter vastag a hó, és ehhez valószínűleg még további egy méter hullhat a következő napokban.
A stájer helyzet (Info: Lawinenwarndienst Steiermark)
Aki a tiltásokat nem tartja be, elsődlegesen pénzbüntetésre számíthat, amely 750 eurótól indul a helyi rendőrség tájékoztatása szerint. A tiltások megszegésével nemcsak a saját életüket kockáztatják, hanem a munkában lévő hegyimentőkét is.

A helyzet nem teljesen új Stájerországban, 1986 és 2006 januárjában is hasonló állapotok uralkodtak az észak-stájer hegyekben.

Hasonló a helyzet az észak-stájer helyekkel szomszédos alsó-ausztriai Ybbstali-Alpokban. Itt is kb. 3-4 méter vastag a hó a hegyekben, a környéken található Hochkar síterepét már hétfőn evakuálták. Az ötös fokozatú lavinaveszély szerdától lépett érvénybe.

Egy összefoglaló lavinatérkép a ma reggeli állapotról az osztrák hegyekben.
Négy régióban ötös fokozat, a többi javarészt négyes (Lawinen.at)
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »