Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar lezárva, mindenkit evakuáltak!

2019.01.07. Bata Attila

A hatalmas havazás következtében Ausztriában jelentősen megnőtt a lavinaveszély. Számos utat tartanak zárva, amelyre lavina zúdulhat bármelyik pillanatban. A Hochkarhoz vezető utat is szombat óta lezárták, azonban hétfő délutánra már maga a síterep is veszélybe került, mindenkit evakuáltak a helyszínről.
Hókotró mögött jön a konvoj (Kép: Georg Perschl / noen.at)
Szombat óta nem lehet elérni Hochkart, a síterephez vezető Hochkarstraßet lezárták, és csak bizonyos feltételekkel, konvojban lehetett a hegyet elhagyni. A másik irányba, felfelé már senkit sem engedtek.

A síterepen közel két méter vastagon áll a hó, ebből kb. 1 méter péntek óta hullott. A sílifteket betemette a hó, az épületeket nehezen lehet megközelíteni. Bármilyen, akár orvosi probléma esetén helikopteres segítséget sem lehet nyújtani, hiszen a mostani időjárási viszonyok között a síterep helikopterrel is megközelíthetetlen.

A közeli Göstling polgármestere szerint a rendkívüli helyzet miatt körülbelül 100 embert (vendégek és alkalmazottak) kellett hétfő délután 2 órakor evakuálni. A konvoj szinte lépésben, kb. egy óra alatt ért le a hegyről. A helyi sajtó szerint számos magyar vendég jött le a konvojjal. Az evakuálás probléma nélkül lezajlott, mindenki épségben leért.

A kialakult helyzetet naponta értékelik. Legközelebb kedd reggel 8-kor tekintik át a megnyitás lehetőségét. Az már biztos, hogy a hóeltakarításban a hadsereg is segíteni fog, és a síterep a következő napokban nem fog üzemelni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.