Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar lezárva, mindenkit evakuáltak!

2019.01.07. Bata Attila

A hatalmas havazás következtében Ausztriában jelentősen megnőtt a lavinaveszély. Számos utat tartanak zárva, amelyre lavina zúdulhat bármelyik pillanatban. A Hochkarhoz vezető utat is szombat óta lezárták, azonban hétfő délutánra már maga a síterep is veszélybe került, mindenkit evakuáltak a helyszínről.
Hókotró mögött jön a konvoj (Kép: Georg Perschl / noen.at)
Hókotró mögött jön a konvoj (Kép: Georg Perschl / noen.at)
Szombat óta nem lehet elérni Hochkart, a síterephez vezető Hochkarstraßet lezárták, és csak bizonyos feltételekkel, konvojban lehetett a hegyet elhagyni. A másik irányba, felfelé már senkit sem engedtek.

A síterepen közel két méter vastagon áll a hó, ebből kb. 1 méter péntek óta hullott. A sílifteket betemette a hó, az épületeket nehezen lehet megközelíteni. Bármilyen, akár orvosi probléma esetén helikopteres segítséget sem lehet nyújtani, hiszen a mostani időjárási viszonyok között a síterep helikopterrel is megközelíthetetlen.

A közeli Göstling polgármestere szerint a rendkívüli helyzet miatt körülbelül 100 embert (vendégek és alkalmazottak) kellett hétfő délután 2 órakor evakuálni. A konvoj szinte lépésben, kb. egy óra alatt ért le a hegyről. A helyi sajtó szerint számos magyar vendég jött le a konvojjal. Az evakuálás probléma nélkül lezajlott, mindenki épségben leért.

A kialakult helyzetet naponta értékelik. Legközelebb kedd reggel 8-kor tekintik át a megnyitás lehetőségét. Az már biztos, hogy a hóeltakarításban a hadsereg is segíteni fog, és a síterep a következő napokban nem fog üzemelni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.