Hochkar lezárva, mindenkit evakuáltak!

2019.01.07. Bata Attila

A hatalmas havazás következtében Ausztriában jelentősen megnőtt a lavinaveszély. Számos utat tartanak zárva, amelyre lavina zúdulhat bármelyik pillanatban. A Hochkarhoz vezető utat is szombat óta lezárták, azonban hétfő délutánra már maga a síterep is veszélybe került, mindenkit evakuáltak a helyszínről.
Hókotró mögött jön a konvoj (Kép: Georg Perschl / noen.at)
h i r d e t é s
Szombat óta nem lehet elérni Hochkart, a síterephez vezető Hochkarstraßet lezárták, és csak bizonyos feltételekkel, konvojban lehetett a hegyet elhagyni. A másik irányba, felfelé már senkit sem engedtek.

A síterepen közel két méter vastagon áll a hó, ebből kb. 1 méter péntek óta hullott. A sílifteket betemette a hó, az épületeket nehezen lehet megközelíteni. Bármilyen, akár orvosi probléma esetén helikopteres segítséget sem lehet nyújtani, hiszen a mostani időjárási viszonyok között a síterep helikopterrel is megközelíthetetlen.

A közeli Göstling polgármestere szerint a rendkívüli helyzet miatt körülbelül 100 embert (vendégek és alkalmazottak) kellett hétfő délután 2 órakor evakuálni. A konvoj szinte lépésben, kb. egy óra alatt ért le a hegyről. A helyi sajtó szerint számos magyar vendég jött le a konvojjal. Az evakuálás probléma nélkül lezajlott, mindenki épségben leért.

A kialakult helyzetet naponta értékelik. Legközelebb kedd reggel 8-kor tekintik át a megnyitás lehetőségét. Az már biztos, hogy a hóeltakarításban a hadsereg is segíteni fog, és a síterep a következő napokban nem fog üzemelni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Adventure Home
Egyben bérelhető, 14 fős ház csodálatos helyen Palfauban. Barátságos atmoszféra, közös helyiség, konyha az önellátáshoz. A Hochkar feljáró 8 km-re található, mely síbusszal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
JoSchi Sporthaus Hochkar csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel JoSchi Sporthaus 2013 decemberében nyílt a hochkari sífelvonóktól pár méterre. Igényes szálláshely, mely számos szolgáltatással várja vendégeit: wellness részleg, WiFi, nagy terasszal rendelkező bár, sí/snowboardszerviz és kölcsönző, síiskola.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.