Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még egy méter hó hullhat a hétvégén Ausztriában

2019.01.04. Bata Attila

Tirol keleti része, Salzburg, Felső-Stájerország és Felső-Ausztria déli része már most szinte elsüllyed a hóban, de a havazásnak még bőven van utánpótlása az említett területeken. A legnagyobb havazást szombatról vasárnapra várják.
Obertauern. Kép: Polizei Salzburg
Obertauern. Kép: Polizei Salzburg
A ZAMG meteorológusa úgy fogalmazott, hogy a Wolfgangsee, Spital am Pyhrn, Bad Ischl, Bad Goisern und Windischgarste környékére olyan erős havazás érkezik, hogy a hóeltakarítóknak ideje sem lesz megállni és valószínűleg nem bírják majd a tempót a havazással szemben.

Tirol keleti részétől egészen Hochkarig az alacsonyabb részeken kb. 30 cm, fenn a hegyekben kb. 1 méter friss hó várható, amelynek a java szombatról vasárnapra érkezik meg a régióba. Tirol nyugati részére 20-50 centimétert jeleznek előre. A Salzburgi Lavinaszolgálat még 70-120 cm havat vár a tartomány magasabb hegyeibe.

Dachstein-gleccseren jó esély van arra, hogy hétfőre összejön a 2 méter friss hó az előző napok termésével együtt. Egyébként ma reggel a gleccseren már három méter vastagon állt a hó.

A lavinaveszély már most sok helyen négyes fokozaton áll, de hétvégre az is előfordulhat, hogy a legmagasabb fokozatú (5-ös) figyelmeztetés lép életben bizonyos helyeken.

Addig is nézzünk mai képeket és videókat a havas Ausztriából.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.