Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres havazás kezdődött az osztrák hegyekben

2019.01.02. Bata Attila

Az időjárás idén ott folytatja Ausztriában, ahol tavaly abbahagyta. Vagyis ismét az Alpok északi oldalán található síterep kapnak rengeteg havat, a déli részeken (pl. Karintia vagy Kelet-Tirol) még várni kell egy nagyobb havazásra.
Königsleiten, Zillertal ma
Königsleiten, Zillertal ma
Az UBIMET meteorológusa szerint a tiroli völgyekben 50-100 cm hó hullhat hétfőig, de a hegyekben akár két méter hó is várható a héten. A havazás Ausztria nyugati részétől egészen a magyar határig elhúzódik majd, ahogy már írtuk az északi oldalon.

A havazás két nagyobb hullámban érkezik. Az első már szerdán megkezdődött, amely után csütörtökre csökken a havazás intenzitása, majd péntektől érkezik egy újabb tekintélyes mennyiség.

Aki síelni indul, több dologra is feltétlenül figyeljen. Télies útviszonyok, türelem a közlekedésben. A havazás erős, orkánszerű széllel érkezik. A mai napon sem járnak számos síterepen az ülőliftek a szél miatt, erre a következő napokban is számítani kell.

A harmadik pedig a lavinaveszély. Salzburg, Felső-Stájerország, de főleg Tirol hegyeiben lesz veszélyesebb a helyzet pályán kívül. Tirolban hétvégére érvényben lehet a 4/5-ös figyelmeztetés, a szakértők a pályán kívüli, főleg az erdőhatár feletti síelés veszélyességére hívják fel a figyelmet.








KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.