Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén elolvadhat a frissen hullott karintiai hó

2010.11.11. Bata Attila

Hétvégén elolvadhat a frissen hullott karintiai hó Nagyon rosszul kezdődött eddig a november Ausztriában. A sokéves átlagokhoz viszonyítva a novemberi hónap eddig legalább öt fokkal melegebb a szokásosnál. A múlt hét pénteken pedig számos osztrák településen mértek 22-23 fokot, amellyel sok helyen megdőlt a novemberi meleg rekord.
Legalább öt fokkal kellene hidegebbnek lennie a hőmérsékletnek mostanság Karintiában, amely nem a legjobb hír a síelőknek. A hét elején nagyobb havazás zúdult az Alpok déli felére, az olasz pályák átlagosan 20-25 cm friss havat kaptak 2000 méteres magasságban, de jól jártak az alacsonyabban fekvő szlovén pályák is, itt kb. 10 cm friss hó esett 1500 méteres magasságban. Ugyan Karintiában is havazott, de olyan enyhe hétvége jön, hogy valószínűleg nem sok marad meg belőle.

Igazán biztató méretű havazással köszöntött be a hét Karintiában Falkert településen 20 cm friss hó esett, de jól járt Dobratsch is a maga 18 cm friss havával. Bad Kleinkirchheim síterepén is havazott, majdnem 10 cm vastag friss hó gyűlt össze a hegytetőn. Nos, aki kihasználta az előző napokat és hóembert épített a friss hóból, a hétvégén már csak a nyomait láthatja.

Hétvégére visszatér az enyhe idő Karintiába, jellemzően 14-15 fok lesz az előbb említett településeken, a hó rohamos olvadásnak indul majd, hiszen a nulla fok határa körülbelül 4000 méterre emelkedik. A mostani hétvégére tervezte a szezonnyitót Heiligenblut síterepe, de az időjárás miatt erre még legalább egy hetet várni kell. A meteorológusok szerint az évszakhoz képest szokatlanul meleg lesz.

Ez már nem az első komolyabb novemberi enyhülés Ausztriában. A múlt pénteken két helyen is (Weiz és Pottschach) 23,7 fokot mértek. Számos helyi melegrekord megdőlt, de az országos rekordot nem fenyegette veszély. Az 1997. november 7-én mért 26,3 fokos országos novemberi rekord még nem dőlt meg ebben a hónapban, jó lenne, ha így is maradna….
KOMMENTEK

Szállástippek
Gasthaus Luggwirt
A 21 ágyas Gasthaus "Luggwirt" 1150 m magasan, a Gurk folyó völgyében, Bad Kleinkirchheim síterepétől kb. 11 km-re, Falkerttől 13 km-re míg Turracher Höhétől 20 km-re található. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienhäuser Tröster
Komfortos apartmanok a Bad Kleinkirchheim-i sípálya közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a városra. Gyaloglásnyi távolságra található a sípálya, a városközpont és a termálfürdő. Csak heti turnusokban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel NockResort csillagcsillagcsillagcsillag
Nívós, 4 csillagos szálloda közvetlenül a bad kleinkirchheimi sípályák és síiskola mellett, kb. 300 méterre a legközelebbi sífelvonótól (Maibrunnbahn). Wellness részleg 1000 m2-en medencével, szaunákkal, gőzfürdővel, pezsgőfürdővel és realxációs szobával. Gyerekbarát szolgáltatások!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.