Menü ≡

Eplény: ideiglenesen bezártak a következő hidegfrontig

2020.12.21. | Szerző: Bata Attila
A decemberi időjárás nem kedvez egyelőre a hazai síelésnek. Eplényben már november vége óta lehet síelni, azonban az "igazi" nyitás december elején következett be. A jó hír, hogy a következő néhány nap enyhe időjárása után érkezik a hideg levegő, indulhatnak a hóágyúk és ismét megnyithat a síterep.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az Intersport Síaréna közleménye szerint az elmúlt napokban a műszaki személyzetük mindent megtett azért, hogy a pályát használható állapotban tartsa. Amikor lehetett ratrakoltak, sokszor kézi erővel próbálták javítani a helyzetet.

Sajnos az időjárás erősebb volt, mint ők. Ennek ellenére munkájuk nem volt hiábavaló, mert nagyon sokáig lehetett síelni és snowboardozni. De ma fájdalmas döntést kellett hozniuk, vagyis a várható rossz időjárás miatt a pályát december 21-én este ideiglenesen bezárták.

Eplényben már november óta síelhettek a gyerekek a tanulópályán. December 3-a óta pedig a négyüléses lift és az 1-es pálya is üzemelt. A decemberi időjárás eddig elég kedvezőtlenül alakult. A hóréteg folyamatosan vesztett minőségéből, és ezzel egyidőben az időjárás nem volt alkalmas a hóágyúzáshoz. A Síaréna először az árakat csökkentette, majd kénytelen volt meghozni a döntést.

Az ideiglenes bezárás teljesen logikusnak tűnik a következő napok előrejelzéseinek tükrében. Karácsony előtt enyhe időjárás érkezik Magyarországra, de hétvégén már ismét mínuszokra számítunk esténként.

A Síaréna tervei szerint, szombaton, azaz december 26-án, várhatóan ismét meg tudják nyitni a síterepet.
2020.12.21. 20:41:38 beetle71
Népszavazást kezdeményezek, hogy +5C fokon fagyjon a víz, így jobb lenne a hóminőség, és korizni is hamarabb lehetne a Balatonon. :-)
2020.12.21. 20:47:51 Kovix
Én igennel szavazok!
2020.12.22. 16:43:37 ttottam
A globális felmelegedésre tekintettel jobban járunk, ha eleve +10C-ról szavazunk.....
2020.12.23. 22:28:10 veszipitta
Miért nincs nyáron hó :-)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »