Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplény: 700 méterrel nőtt a síelhető pályák hossza

2020.01.07. Intersport Síaréna

Az elmúlt éjszakák hóágyúzásainak köszönhetően a mai nap folyamán, azaz 2020. 01. 07-én megnyitjuk az A7-es pálya felső szakaszát, és a Q3-as átkötő pályaszakaszt!
A bal oldali pálya (A1) nyitva, a jobb oldali (A7 felső szakasz), hóágyúzás közben mától nyitva. A kettő közötti összekötő pálya (Q3) szintén mától nyitva.
A bal oldali pálya (A1) nyitva, a jobb oldali (A7 felső szakasz), hóágyúzás közben mától nyitva. A kettő közötti összekötő pálya (Q3) szintén mától nyitva.
Az újonnan megnyitott pályákkal összesen 2000 méter hosszan lehet síelni és snowboardozni Eplényben.

Nagyon eredményes volt az elmúlt 2 éjszaka hógyártása, ugyanis csak az A7-es pályán több mint 12.000 köbméter hó található!
Az A7-es felső szakasz és a Q3-as pálya a mai napon
Párhuzamosan megkezdtük az A7-es pálya alsó szakaszának is a behavazását, teljes kapacitásunkkal dolgozunk azon, hogy ezt a további 500 méteres szakaszt is minél előbb meg tudjuk nyitni a nagyközönség számára.

Ha az időjárás és a technika is velünk lesz, akkor 1-2 napon belül át tudjuk adni a behavazott szakaszt, ami azt jelentené, hogy az INTERSPORT KÉK bejáratot is ki tudjuk nyitni, ezzel bővítve a jelenlegi parkoló és pályakapacitást, valamint az INTERSPORT 2 üléses sífelvonót is be tudnánk indítani.
KOMMENTEK
M61021 | 2020.01.08. 13:08
Ez jó hír. Úgy láttam már pénteken napközben is ezt hóágyúztátok. Mi a hógyártásotok korlátozó tényezője az időjáráson túl: vízmennyiség, áramfogyasztás, vagy a hóágyúk száma? Elég hidegben mennyi pályát lehet behavazni mondjuk 8 óra alatt? A 3-as pálya mikor következik?
Ebele Bálint | 2020.01.11. 10:45
Kedves Botond!

A hóágyúzás komplex folyamat, a természeti tényezőkön túl több infrastruktúális tényező is befolyásolja. Ilyen például a transzformátorok teljesítménye, az egyes hóágyús áramkörök teljesítménye, a vízkészlet mennyisége és minősége, valamint a szivattyúteljesítmény és igen, a hóágyúk száma is.

Óránként 600 köbméter hó előállítására képes a rendszerünk. Ez sajnos nettóban kevesebb, mert megy a fákra, visz el a szél....van pár százelék veszteség. Az egy hektár területű egyes pályánk behavazása ezzel a teljesítménnyel lehetséges nyolc óra alatt, azonban a gyakorlatban ez mindig több időt igényel.
Pl: nem egyformán hűl a hegy és a völgy, fent nagy a szél, nem elég hideg a tó vize még, koszos a tó vize ezért gyakran kell szűrőt takarítani, illetve vannak még meghibásodások, valamint humán tényezők is.

A folyamat tehát összetett. Remélem segítettem.

Ebele Bálint
Ügyvezető igazgató
Síaréna Kft.

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.