Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplény: rengeteg havat gyártottak a síterepen

2017.02.01. Intersport Síaréna

Az Intersport Síaréna elsőként nyitott Magyarországon, már december 8-án, ezzel megkezdte a hazai síszezont. Azóta folyamatosan hóágyúznak. A speciális mikroklímának köszönhetően - ami a Magas-Bakony erre a részére jellemző - természetes havat is láthattunk a sípályákon és körülötte.
A folyamatos hóágyúzás eredményeképpen több mint 170.000 köbméter hó található a pályák felületén, ami elég mély hóréteget eredményez.

A 44 hóágyú és az óránkénti maximális 600 köbméternyi hógyártás segítségével Eplény jelenleg a leghóbiztosabb síterep Magyarországon.

Az eddig legyártott hó mennyisége jelenleg azt eredményezi, hogy a rengeteg hó nem fog elolvadni még akkor sem egykönnyen, ha tartós plusz fokok lennének.

A tömörített hóréteg ugyanis alulról hűti magát. Ha a felszín olvadna, akkor is fagy alulról, tehát aggodalomra semmi ok.

Hóhelyzet január 30-án
Az üzemeltetők pár nappal ezelőtt megtartották a minden évben megrendezett hóvastagság mérésüket, viszont idén egy kis meglepetéssel készültek.

Idén a nagyközönség választhatta ki, hogy hol szeretnék megnézni, milyen mély a hó! Ezt mind élőben láthattuk Facebook oldalukon.

A 20. „most” kommentnél megálltak, és elkezdtek lefelé ásni. Az egész élő közvetítés az elejétől a betemetésig 50 perc volt, és kiderült, hogy a pályának egy teljesen véletlenszerű pontján 167,5 cm a hó mélysége!

Az üzemeltetők szerint ezt a mélységet több helyen is meghaladják, és azt mondják, hogy soha nem látott hómennyiséggel rendelkeznek a Síarénában.

A következő napokban felmelegedést mondanak, de az üzemeltetők egyáltalán nem ijedtek meg ennek a hallatán, mert annyi hó található a Sípályákon és környezetükben, hogy elmondásuk szerint „lehet még májusban is síelni fogunk”.

Azt is megtudtuk, hogy ne zavarjon minket a felmelegedés, ugyanis állításuk szerint még jobb lesz majd síelni, induljunk el bátran mert a hó nem fog elfogyni, valamint javasolják hogy tervezzünk előre és foglaljunk felszerelést, oktatást online!
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.