Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplény: rengeteg havat gyártottak a síterepen

2017.02.01. Intersport Síaréna

Az Intersport Síaréna elsőként nyitott Magyarországon, már december 8-án, ezzel megkezdte a hazai síszezont. Azóta folyamatosan hóágyúznak. A speciális mikroklímának köszönhetően - ami a Magas-Bakony erre a részére jellemző - természetes havat is láthattunk a sípályákon és körülötte.
A folyamatos hóágyúzás eredményeképpen több mint 170.000 köbméter hó található a pályák felületén, ami elég mély hóréteget eredményez.

A 44 hóágyú és az óránkénti maximális 600 köbméternyi hógyártás segítségével Eplény jelenleg a leghóbiztosabb síterep Magyarországon.

Az eddig legyártott hó mennyisége jelenleg azt eredményezi, hogy a rengeteg hó nem fog elolvadni még akkor sem egykönnyen, ha tartós plusz fokok lennének.

A tömörített hóréteg ugyanis alulról hűti magát. Ha a felszín olvadna, akkor is fagy alulról, tehát aggodalomra semmi ok.

Hóhelyzet január 30-án
Az üzemeltetők pár nappal ezelőtt megtartották a minden évben megrendezett hóvastagság mérésüket, viszont idén egy kis meglepetéssel készültek.

Idén a nagyközönség választhatta ki, hogy hol szeretnék megnézni, milyen mély a hó! Ezt mind élőben láthattuk Facebook oldalukon.

A 20. „most” kommentnél megálltak, és elkezdtek lefelé ásni. Az egész élő közvetítés az elejétől a betemetésig 50 perc volt, és kiderült, hogy a pályának egy teljesen véletlenszerű pontján 167,5 cm a hó mélysége!

Az üzemeltetők szerint ezt a mélységet több helyen is meghaladják, és azt mondják, hogy soha nem látott hómennyiséggel rendelkeznek a Síarénában.

A következő napokban felmelegedést mondanak, de az üzemeltetők egyáltalán nem ijedtek meg ennek a hallatán, mert annyi hó található a Sípályákon és környezetükben, hogy elmondásuk szerint „lehet még májusban is síelni fogunk”.

Azt is megtudtuk, hogy ne zavarjon minket a felmelegedés, ugyanis állításuk szerint még jobb lesz majd síelni, induljunk el bátran mert a hó nem fog elfogyni, valamint javasolják hogy tervezzünk előre és foglaljunk felszerelést, oktatást online!
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.