Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplényben vasárnap este megkezdték a hóágyúzást

2023.02.26. Bata Attila

Megérkezett a régen várt hideg a magyar síterepekre, így ahol lehet hamarosan beindítják a hóágyúkat. Elsők között a Bakonyban álltak neki a hópótlásnak, vasárnap este már fújták a havat a pályákra.
Hóágyúzás a völgyben (Kép: Időkép/Síaréna Vibe Park)
Hóágyúzás a völgyben (Kép: Időkép/Síaréna Vibe Park)
Vasárnap először a hegytetőn csökkent nulla fok alá a hőmérséklet Eplényben, először itt indultak be a hóágyúk. Később a völgyben is mínuszokat mutatott a hőmérő, így az A1-es pálya alja, illetve a tanpálya is friss havat kapott. Az A7-es felső részét is felfrissítették friss hóval.
Először az A7-es pálya tetején kezdték gyártani a havat (Kép: Síaréna Vibe Park)
Először az A7-es pálya tetején kezdték gyártani a havat (Kép: Síaréna Vibe Park)
A hóágyúknak köszönhetően hamarosan változik a síehető pályák kínálata Eplényben. Erről a héten beszámolunk, hiszen partnerünk, az Időkép előrejelzése szerint az éjszakai hőmérsékletek a továbbiakban is alkalmasak lesznek a hógyártásra.

Az ország többi részén is számítani lehet nulla fok alatti hőmérsékletekre. Bár ma még nem indították be, de mivel a közösségi oldalukon már jelezték, Mátraszentistvánban is friss, mesterséges havat kapnak a pályák. Várhatóan a Normafa szánkó- és sífutópályája is kaphat utánpótlást a műhóból a következő héten.
KOMMENTEK

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.