Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ritkaság: videó egy észak-koreai síterepről

2013.02.18. Bata Attila

Ritkaság: videó egy észak-koreai síterepről Már önmagában véve is ritkaság, ha videófelvételt lehet látni a világtól elzárt, diktatórikus módszerekkel irányított Észak-Koreából, az pedig valóban kuriózumnak mondható, ha egy észak-koreai síterep kerül lencsevégre, és egy rövid interjú a síterep egyik funkcionáriusával.
Eric Lafforgue, az ismert fotográfus, a nehezen megközelíthető Észak-Korea északi részén járt, ahol alkalma volt meglátogatni egy síterepet, vagy jobban mondva egy sípályát. A sípálya közvetlenül a Paektu-hegy aljában található. A fényképész elmondása szerint májusban látogatta meg a síterepet, de még mindig hideg volt, a pálya is havas és jeges maradt. Érdekesség, hogy a pálya környékén található épületek, a fényképész leírása szerint, sokkal jobb színvonalúak voltak az átlagos észak-koreai épületeknél.

... a videót sajnos eltávolították ...

A videóban hallható, hogy a pálya körülbelül 800 méter hosszú, a pályát kiszolgáló ülőlifthez 80 szék tartozik. A filmben beszélő funkcionárius szerint sokan jönnek ide élvezni a síelést a Nagy Vezérnek köszönhetően, aki saját maga is meglátogatta a síterepet 2006 márciusában. Abban az időben még Kim Dzsongil irányította az országot egészen 2011-es haláláig.

Halála után fia, Kim Dzsongun került hatalomra, aki állítólag álnéven egy svájci iskolában tanult fiatal korában. Ezzel kapcsolatban teljesen ellentétes információkat lehet találni a világhálón, amely nem csoda a koreai rezsim titkolózása miatt. Vagy Svájcban, vagy máshol, de Kim Dzsongun megismerkedhetett a síeléssel, hiszen erről a hobbijáról több helyen is olvasni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.