Menü ≡

Ez már a 21. század vagy túlzás a sílifteken?

2019.10.14. | Szerző: Bata Attila
A coloradói síterepeken az ülőliftek biztonsági korlátjába tisztességes méretű kijelzőket építenek be, így liftezés közben sem maradnak a sítereppel kapcsolatos aktuális információk nélkül a lift utasai.
h i r d e t é s
Az eddigi szokások szerint, ha beültünk az ülőlift székébe, induláskor lehajtottuk a biztonsági korlátot, majd elkezdtünk beszélgetni az ismerős vagy ismeretlen szomszéddal, vagy csak gyönyörködtünk a tájban. Mostantól ez is megváltozhat.

Egy amerikai informatikai cég kissé megvastagította a biztonsági korlátot. Annyira, hogy néhány Ipad nagyságú kijelző elférjen rajta, így a síelők menetközben is információhoz (és reklámhoz) juthatnak.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A legtöbb információ még hasznos is lehet. A nyitva tartó pályák, a hó minősége, a liftek előtti várakozási idő és egyéb síeléssel kapcsolatos aktuális információ (pl. lavinahelyzet). Külön kiemelik az amerikaiak a közlekedési információt, a síterephez vezető utakról aktuális jelentés érkezik, sőt webkamera mutatja, mennyire sűrű a forgalom, érdemes-e az adott pillanatban kocsiba ülni és elindulni az autópálya felé
.
Ez a megoldás pénzbe nem kerül a síterepeknek, hiszen a reklámozók látnak benne fantáziát. A kijelzőket sem hagyományos módon töltik. Úgy kell elképzelni, mint a fűthető üléseket. A völgyállomásnál kapnak egy kis "energiafröccsöt", amely kb. 20 percig kitart. Amikor a szék újra áthalad a völgyállomáson, a kijelzők ismét töltődnek.
Az első ilyen típusú kijelzőket Winter Park síterep egyik liftjének 104 székére szerelték fel. Népszerűségük töretlen, jelenleg további 4 síterepen szerelik fel őket, és az év végére akár 10-15 coloradói síterep büszkélkedhet ilyennel.
A gyártó reklámfilmje
Síterepen: így néz ki a gyakorlatban
2019.10.16. 10:55:54 M61021
Nekem sok, de biztos van akinek bejön.
2019.10.20. 07:24:02 joze
Köszönöm: NEM! Még 1db /ülőpad...... meg tudom érteni, oda ülsz ha kíváncsi vagy megkérdezed a másikat: OK. De ennek így nem látom a hasznát, persze ott se tudj az idióta reklámoktól mentes lenni. Azért akarok a hegyek közé menni mert érdekel a táj, a síelés, kicsit magadba tudsz fordulni, beszélgetni másokkal más nyelveken esetleg és nem akarok semmiféle online tartalmat fogyasztani. Pont ugyan úgy megkaphatom ha akarom ezeket az infókat a liftház oldalára kihelyezett nagy kijelzőn amíg várok a liftre. Az is bőven elég, és azt is csak ha akarom akkor olvasom el.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »