Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ez már a 21. század vagy túlzás a sílifteken?

2019.10.14. Bata Attila

A coloradói síterepeken az ülőliftek biztonsági korlátjába tisztességes méretű kijelzőket építenek be, így liftezés közben sem maradnak a sítereppel kapcsolatos aktuális információk nélkül a lift utasai.
Az eddigi szokások szerint, ha beültünk az ülőlift székébe, induláskor lehajtottuk a biztonsági korlátot, majd elkezdtünk beszélgetni az ismerős vagy ismeretlen szomszéddal, vagy csak gyönyörködtünk a tájban. Mostantól ez is megváltozhat.

Egy amerikai informatikai cég kissé megvastagította a biztonsági korlátot. Annyira, hogy néhány Ipad nagyságú kijelző elférjen rajta, így a síelők menetközben is információhoz (és reklámhoz) juthatnak.
A legtöbb információ még hasznos is lehet. A nyitva tartó pályák, a hó minősége, a liftek előtti várakozási idő és egyéb síeléssel kapcsolatos aktuális információ (pl. lavinahelyzet). Külön kiemelik az amerikaiak a közlekedési információt, a síterephez vezető utakról aktuális jelentés érkezik, sőt webkamera mutatja, mennyire sűrű a forgalom, érdemes-e az adott pillanatban kocsiba ülni és elindulni az autópálya felé
.
Ez a megoldás pénzbe nem kerül a síterepeknek, hiszen a reklámozók látnak benne fantáziát. A kijelzőket sem hagyományos módon töltik. Úgy kell elképzelni, mint a fűthető üléseket. A völgyállomásnál kapnak egy kis "energiafröccsöt", amely kb. 20 percig kitart. Amikor a szék újra áthalad a völgyállomáson, a kijelzők ismét töltődnek.
Az első ilyen típusú kijelzőket Winter Park síterep egyik liftjének 104 székére szerelték fel. Népszerűségük töretlen, jelenleg további 4 síterepen szerelik fel őket, és az év végére akár 10-15 coloradói síterep büszkélkedhet ilyennel.
A gyártó reklámfilmje
Síterepen: így néz ki a gyakorlatban
KOMMENTEK
M61021 | 2019.10.16. 10:55
Nekem sok, de biztos van akinek bejön.
joze | 2019.10.20. 07:24
Köszönöm: NEM! Még 1db /ülőpad...... meg tudom érteni, oda ülsz ha kíváncsi vagy megkérdezed a másikat: OK. De ennek így nem látom a hasznát, persze ott se tudj az idióta reklámoktól mentes lenni. Azért akarok a hegyek közé menni mert érdekel a táj, a síelés, kicsit magadba tudsz fordulni, beszélgetni másokkal más nyelveken esetleg és nem akarok semmiféle online tartalmat fogyasztani. Pont ugyan úgy megkaphatom ha akarom ezeket az infókat a liftház oldalára kihelyezett nagy kijelzőn amíg várok a liftre. Az is bőven elég, és azt is csak ha akarom akkor olvasom el.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.