Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezer km-es kitérő: rossz címre vitte a sofőr a síbuszt

2015.03.10. Bata Attila

Azt gondolnánk a mai világban sokkal könnyebb GPS-szel odaérni a síterepekre, mint korábban a papírra nyomtatott térképekkel. Persze, nem mindegy, hogy mit ütünk be a GPS-be. Egy belga sofőr 1200 extra kilométert és 24 órát utaztatta a buszának 50 utasát, mert rosszul ütötte be a célállomást.
Biztosan nagyon örülhettek a belga Studio Brussel rádió hallgatói. Először is nyertek egy síutat a világ egyik legjobb síterepére, a franciaországi La Plagne-ba. Másodszor pedig annak, hogy végre megérkeztek egy kimerítő kerülő után.

Induláskor a sofőr gondosan kiválasztotta a végállomást. Tökéletesen beütötte La Plagne nevét a navigációs rendszerbe, akkor sem jött zavarba, amikor a GPS megkérdezte, hogy a három hasonló nevű francia település közül melyiket választja. Választott. Egy olyat, amely 600 kilométerrel arrébb volt.

Északról érkeztek, a zöld körnél fordultak vissza a fekete nyílhoz
Északról érkeztek, a zöld körnél fordultak vissza a fekete nyílhoz
Az Alpokban és Savoie régióban található La Plagne az a síterep, amelyre minden síelő vágyik, a Pireneusok lábainál és a spanyol határ közelében, az Ariège régióban található másik La Plagne nem a síeléséről híres.

A busz elindult Brüsszelből, átlépte a francia határt, leszállt az este, az utasok álomba szenderegtek, a sötétben amúgy sem figyelték, hogy merre tartanak. Már reggeledett, néhányan felébredtek, egyre gyanúsabb volt, hogy még mindig szőlőültetvények között haladnak, és hamarosan elérkezhetnek a spanyol határhoz. Néhány tapasztaltabb utas már érezte a bajt, és végül sikerült meggyőzni a sofőrt, hogy rossz irányba tartanak, ezért Toulouse környékéről visszafordultak. Pedig már elég közel voltak a rossz címhez.

A rádió képviselői szerint a busz körülbelül 1200 kilométeres kitérőt tett meg. A busz utasai végül egy 24 órás utazás után érkeztek meg, ahol szándékosan vagy nem, de spanyolos ételekkel várták a vendégeket.

Megérkezés után a sofőr nyilatkozik
Az utasok vegyesen fogadták a kitérőt. Volt, aki nem bánta, hogy új tájakat fedezhetett fel. Ahogy a videóban is látható, például a sofőr sem volt nagyon szomorú kedvében. 
KOMMENTEK
csabor | 2015.03.10. 19:16
Ha ez igaz, akkor ez a sofőr sokkal jobban kezeli a GPS-t mint én.
foldesjimko | 2015.03.12. 10:23
Tanulság: ne higyj feltétlen a GPS-nek!!!
Jó ha mindig kéznél egy papírtérkép!
Peter Demeter | 2015.03.13. 08:27
https://www.youtube.com/watch?v=bbY...an4RbKQ0

Az utasok is megérik a pénzüket.Senkinek nem tűnt fel a rossz irány?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.