Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyarok a hóban, sípályára vitte autójukat a GPS

2018.12.18. Bata Attila

Vasárnap este két magyar járt pórul Ausztriában, amikor síelés után rábízták magukat a navigációs rendszerre, hogy mutassa meg nekik az utat a szállásukhoz. A GPS a két magyar autóját egy sípályára vezette, majd kb. 80 méter után az autó elakadt a nagy hóban.
Kép: Mühlbach Tűzoltóság
Kép: Mühlbach Tűzoltóság
Az ORF jelentése szerint a salzburgi Mühlbach am Hochkönig település sípályáján akadt el egy magyar rendszámú autó. A két magyar a kapruni szállására igyekezett volna, alighogy elindultak a parkolóból, a GPS egy sípályára vitte őket. Ameddig csak tudtak, haladtak a pályán, de 80 méter után elakadtak a hóban.

Ezután telefonon hívtak segítséget és este 7 után a helyi tűzoltóság két gépjárművel és 10 fővel érkezett meg a helyszínre. Szerencsére egy hosszú kötéllel és egy csörlővel sikerült az autót kihúzni a pályáról. Utána a tűzoltók elmagyarázták a pontos utat Kaprun felé és elköszöntek a magyaroktól.

Kép: Mühlbach Tűzoltóság
Kép: Mühlbach Tűzoltóság
A GPS már többször okozott gondokat a síelőknek. Két éve két hasonló eset történt, december elején Krippenstein, december végén pedig a a Zell am See mellett található Schmittenhöhe síterepén. Olyan is megtörtént már, hogy rossz címre szállították ki a ratrakot, vagy egy lengyel sofőrt a méteres hóba vitt a navigáció, vagy egy belga csoport 1200 kilométeres kitérővel jutott el a síterepre.

Pontosan egy évvel ezelőtt hazánkban is történt hasonló eset. Egy autó a sípályára hajtott és elakadt a hóban, igaz, akkor ehhez a GPS-nek semmi köze sem volt. Kékestetőn ratrakkal szabadították ki a hajnalban a sípályán kalandozó autósokat.
KOMMENTEK
madda | 2018.12.19. 08:14
Nem védem az idiótákat, de sokszor a pálya üzemeltetője a hibás, mert nem zárja le megfelelően a nyáron autóval használható hegyiutakat, amik télen a sípályák részévé válnak. Több helyen látom, hogy a kedves későn kelő de gyalogolni utáló sporttársak szinte a pályán parkolnak, leszedik a határoló szalagokat es este tavozaskor eszuk agaban sincs visszatenni. Szóval ezek a pályára tévedt emberek néha tényleg ártatlanok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.