Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Krippenstein: sípályán autóztak, de elakadtak a hóban

2016.12.07. Bata Attila

Fura esethez hívták az obertrauni tűzoltókat vasárnap délután. Egy bécsi rendszámú autó, benne két személlyel megindult a 2000 méter feletti Five Fingers nevű kilátóhoz. Azt kevésbé érzékelték, hogy az út sípályán (síúton) keresztül vezet a cél felé, így az első nagyobb hóágyúzott kupacnál beragadtak az autójukkal.
Kép: Tűzoltóság Obertraun
Krippenstein 2000 méter feletti kilátójából tényleg csodás a kilátás, abszolút megéri oda felmenni. Főleg, ha közlekedik oda a felvonó, vagy időben elindulva egy kis túrával. A szerencsétlenül járt páros szomorúan konstatálta, hogy vasárnap délután a lift nem járt, de ez még nem tántorította őket el a céljuktól.

Arról nem szól a fáma, hogy a GPS-t követték, vagy csak a jelzéseket, de azt valószínűleg nem vették észre, hogy az erdei útból télen sípálya válik. Pontosabban síút, amelyet a síterepeken általában a két szomszédos sípálya összekötésére használnak. Jellemzően elég laposak, kék jelzésűek, kevésbé meredekek és simák, hiszen az év többi részében autók is használják.

Kép: Tűzoltóság Obertraun
Kép: Tűzoltóság Obertraun
A síterep már megkezdte ennek a síutnak is az előkészítését, így helyenként nagyobb méretű dombokat gyártottak a hóágyúk és ezt megkezdték szétteríteni. Már az első ilyen havas részen megfeneklett az autó a hóban, így az utasok kénytelenek voltak a tűzoltókat hívni, akik persze könnyedén kiszabadították őket, majd mindannyiunk okulására kitették a képeket az internetre. 
Ilyen a kilátó nyáron, de télen sem lehet rossz ....
Ilyen a kilátó nyáron, de télen sem lehet rossz ....
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Der Ulmenhof
2015-ben felújított, igényes, 2-8 fős apartmanok Gosauban, Dachstein-West síterepétől 2,5 km-re, az ingyenes síbusztól 30 méterre! Az apartmanok a téli szezonban 7 éjszakára foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Aquamarin csillagcsillagcsillag
A szálloda Bad Mitterndorfban található, síbusszal, vagy autóval 5 percre a legközelebbi sílifttől. A nap végén haza síelhetünk egészen a szállásig megfelelő hómennyiség esetén. Szolgáltatások: étterem, bár, szauna, WIFI, ping-pong, csocsó, darts.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.