Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Krippenstein: sípályán autóztak, de elakadtak a hóban

2016.12.07. | Szerző: Bata Attila
Fura esethez hívták az obertrauni tűzoltókat vasárnap délután. Egy bécsi rendszámú autó, benne két személlyel megindult a 2000 méter feletti Five Fingers nevű kilátóhoz. Azt kevésbé érzékelték, hogy az út sípályán (síúton) keresztül vezet a cél felé, így az első nagyobb hóágyúzott kupacnál beragadtak az autójukkal.
Kép: Tűzoltóság Obertraun
h i r d e t é s
Krippenstein 2000 méter feletti kilátójából tényleg csodás a kilátás, abszolút megéri oda felmenni. Főleg, ha közlekedik oda a felvonó, vagy időben elindulva egy kis túrával. A szerencsétlenül járt páros szomorúan konstatálta, hogy vasárnap délután a lift nem járt, de ez még nem tántorította őket el a céljuktól.

Arról nem szól a fáma, hogy a GPS-t követték, vagy csak a jelzéseket, de azt valószínűleg nem vették észre, hogy az erdei útból télen sípálya válik. Pontosabban síút, amelyet a síterepeken általában a két szomszédos sípálya összekötésére használnak. Jellemzően elég laposak, kék jelzésűek, kevésbé meredekek és simák, hiszen az év többi részében autók is használják.

Kép: Tűzoltóság Obertraun
A síterep már megkezdte ennek a síutnak is az előkészítését, így helyenként nagyobb méretű dombokat gyártottak a hóágyúk és ezt megkezdték szétteríteni. Már az első ilyen havas részen megfeneklett az autó a hóban, így az utasok kénytelenek voltak a tűzoltókat hívni, akik persze könnyedén kiszabadították őket, majd mindannyiunk okulására kitették a képeket az internetre. 
Ilyen a kilátó nyáron, de télen sem lehet rossz ....
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »