Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Három napig a hó fogságában egy sofőr az Alpokban

2016.03.01. Bata Attila

Őrült havazás csapott le az olasz hegyekre az utóbbi napokban. Több helyen is 100-150 cm hó hullott az elmúlt két napban. Voltak, akik nem vették komolyan az előrejelzéseket. Kár volt. Egy lengyel sofőr közel három napig a hó fogságában tengette napjait 2100 méteren, amíg a mentőalakulat rá nem talált.
Mivel nincsenek rá szavak, hogy milyen havazás csapott le Olaszországra az utóbbi napokban, inkább ezeket a képeket érdemes megnézni. Idén nem volt gyakori errefelé a nagy havazás, talán ezért sem hittek sokan a mostani előrejelzéseknek.

Teherautó a hóban (Kép: Olasz Hegyimentők / Soccorso Alpino e Speleo Piemontese)
Teherautó a hóban (Kép: Olasz Hegyimentők / Soccorso Alpino e Speleo Piemontese)
Egy lengyel teherautó sofőrje pedig teljesen elszámolta magát. Át akart kelni az Alpok harmadik legmagasabb hágóján. Az olasz nevén Colle dell'Agnello hágó 2744 méteren található és Olaszországot köti össze Franciaországgal. Pontosabban az olasz Piemonte régiót a francia Queyras völggyel. Ennél nagyobb hülyeséget sofőr nem csinálhat mostanában, hogy a legtöbb havat kapott francia és olasz régió között akar áthajtani egy hágón. Főleg akkor, ha az utat még le is zárták...Nemcsak most, hanem egész télen...

A sofőr 2100 méteres magasságig jutott a pénteki hóviharban, majd nem tudott tovább menni, de már vissza sem. Telefonon értesítette a rendőröket, akik próbálták rábeszélni, hogy jöjjön le és hókotrókat küldenek érte, de a sofőr nem akarta "őrizetlenül" hagyni a teherautóját, így két teljes napot és három éjszakát töltött kocsijában a hóviharban.

Úton a segítség (Kép: Olasz Hegyimentők / Soccorso Alpino e Speleo Piemontese)
Úton a segítség (Kép: Olasz Hegyimentők / Soccorso Alpino e Speleo Piemontese)
A harmadik napra már tovább romlottak a körülmények és egy 11 fős hegyimentő csapat hétfő reggel felment a sofőrért és (kocsi nélkül) lehozták a közeli faluba. A sofőr elmondása szerint csak a GPS-t követte, így került bajba. A "hófogsága" alatt havat olvasztott víznek, a kocsiban talált maradék rágcsálnivalókon élt, és volt pokróca is. 
KOMMENTEK
százas | 2016.03.03. 16:51
Rita hülye!
százas | 2016.03.03. 16:52
Elnézést a Ritáktól!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.