Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Csak a GPS-nek hitt, a sípályán akadt el a kocsijával

2016.12.29. | Szerző: Bata Attila
Újabb kellemetlenség keletkezett Ausztriában abból, ha valaki vakon hisz az autós navigációs rendszereknek, vagy nálunk elterjedt nevén a GPS-nek. Hétfőn egy 72 éves német sofőr három társával együtt hajtott az egyik salzburgi sípálya közepére. Még a tűzoltók sem tudtak utána menni, ratrakkal kellett lehozni őket.
Eddig tartott az út (Kép: Zell am See Tűzoltóság)
h i r d e t é s
Hétfő este 20:30-kor került bajba egy 72 éves német turista a Zell am See mellett található Schmittenhöhe síterepén. Egy jól láthatóan kitáblázott, és a forgalom elől táblákkal lezárt szervizútra hajtott, ahol körülbelül másfél kilométert ment a tilosban. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a vékony szervizút egy sípályán vezetett keresztül, ahol az autó egyszerűen elakadt a hóban.

Kénytelenek voltak telefonos segítséget kérni, de sem a rendőrség, sem a tűzoltóság gépjárművei nem tudtak eljutni az elakadt autóig. Szerencsére a pályafenntartók ratrakjai minden gond nélkül megközelítették őket és mind a négy turistát levitték a hegyről.

Már csak annyi volt hátra, hogy a pálya közepén maradt autót ideiglenesen átrakják a pálya mellé, a síelők és autók elől is lezárt szervizútra. Másnap bizonyára sok síelő csodálkozott, hogy került oda egy autó. A németek gépkocsiját később - amikor a pályákat már lezárták - hozták le a faluba.

Másnap a pálya mellett (Kép: ORF)
A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a sofőr látta, hogy tilos behajtani az útra, de sokkal jobban hitt a navigációs rendszerének - írja az ORF.

Eléggé hasonló eset történt december elején egy másik osztrák síterep, Krippenstein pályáján. Akkor egy bécsi rendszámú autó került be a hírekbe. 
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »