Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kékes: autóval hajtott a sípályára, elakadt a hóban

2017.12.17. | Szerző: Bata Attila
A sípályát pásztázó webkamera felvétele szerint hajnal 4 óra 42 perckor egy autó hajtott le a sötétben a kékestetői déli sípályán. Közben, ahogy már napok óta, a hóágyúk vadul szórják a havat a pályára, amely olyan vastag és puha, hogy a kalandra induló autó megfeneklett a hóban, és délelőtt 11-ig nem mozdult a hó fogságából.
Webkamera felvétele, amikor kihúzzák a kocsit a sípályáról
h i r d e t é s
A Heol beszámolója szerint reggel már a rendőrök is szemrevételezték a helyzetet és kiosztottak egy 30 ezer forintos büntetést az autót vezető fiatal párnak, mivel ide tilos autóval behajtani. Az Agria TV alábbi felvétele szerint a fiatalok csak ki akarták próbálni az összkerék-meghajtású autójukat, amely természetesen nem tudott átmenni a vastag és puha hórétegen.

Végül az autót a síterep ratrakjával szó szerint kihúzták a bajból.

A "mentés"
Érdekesség, hogy tavaly egy hasonló eset történt a horvátországi Platak síterepén. Ott egy 18 éves fiatalember próbálgatta az új BMW-jét szintén a sötétben, de beragadt a 30 cm vastag hóba. A sofőrt nem izgatta a dolog, simán hazament otthagyta a kocsit a pálya közepén. Ott már akkor beindult a szezon és lehetett a BMW mellett csúszni. A síterep gáláns volt, nem tett feljelentést, elmondásuk szerint az internet kommentelői előtt így is eléggé megszégyenítette magát a fiatal sofőr.
2017.12.17. 17:17:52 minerel
De legalább megtudtuk, hogy akár 3m hó is van már a lejtőn :-D
2017.12.17. 20:14:24 mathejozsef
Egy max masfel meter a palyan a tobbi az agyaban !
2017.12.17. 21:47:48 Viri
A kezdő képkockák mindent elárulnak az értelmi színvonalról! :D
Én még hagytam volna főni kicsit a levében, persze félre húzva a pálya szélére a szabályoknak megfelelően, hogy ne zavarja a ratrak munkáját!
Ja! Az a 30.000 Ft-os bünti meg elég humánus szerintem!
2017.12.17. 23:09:34 Kis Kovi
Szerencsére elakadt, mert ha esetleg megindul egy ilyen barom lefelé, de nem tudja megfelelően kontrolálni az autót, akkor az esetleg arra járókat szépen leterítheti, illetve a felvonót is tönkre teheti. Szankcióként a 30.000,-Ft helyett 1 hónap más fajta hűvös sokkal kijózanítóbb lett volna.
2017.12.20. 18:09:07 foldesjimko
Nagy az Isten állatkertje! Gratulálok hozzá , hogy ennyi okosság fért az szép buksijukba... :D
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »