Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fának repült, szörnyethalt a szárnyasruhás sportoló

2016.08.24. Bata Attila

Újabb áldozatot követelt a szárnyasruhás repülés (wingsuit flying). Ezúttal a sportág egyik ikonikus alakja, az olasz-norvég kettős állampolgárságú Alexander Polli szenvedett halálos balesetet a franciaországi Chamonix melletti hegyekben, ahol egy fának ütközött.
Alexander Polli az extrémsportágak egyik legendás alakjának számított. A francia hegyimentők jelentése szerint hétfő délelőtt 11 óra körül szenvedett halálos balesetet a Chamonix melletti Ensa kuloárban. A hegyimentők szerint Polli kb. 1500 méteres magasságban egy fának ütközött, és azonnal meghalt.

Az Ensa kuloár (bejárat 1:30-tól) télen is csak a profiknak
A Brevént részen négy ismert kuloár található, ezek közül az Ensa számít a legmeredekebbnek és a legveszélyesebbnek. Számos síelős, ejtőernyős vagy szárnyasruhás baleset következett be ezen a részen.

Pollit a teljes extrémsportoló közösség gyászolja a közösségi oldalakon keresztül. Sokan felelevenítik az egyik legismertebb ugrását. Polli 2013-ban először repült át a spanyolországi Monserrat melletti hatalmas sziklafalban található átjárón (Batman Cave). A lenti videóban is látható, ahogy egy helikopterről kiugorva, 250 km/órás sebességgel repül át az átjárón.

Az előkészületek és a hajmeresztő ugrás 1:10-től
A szárnyasruhás repülés eléggé veszélyes műfaj. A múlt héten egy másik olasz sportoló, Uli Emanuele, vesztette az életét Svájcban. 2013-ban a többszörös magyar bajnok Kováts Viktor szenvedett halálos balesetet Kínában. Ez az oldal az utóbbi évek halálos baleseteit sorolja fel.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.