Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Farkas Norbert: az óceán és a hegycsúcsok között

2012.08.29. sielok.hu

Farkas Norbert: az óceán és a hegycsúcsok között Óriási edzésprogrammal folytatódott Farkas Norbert téli felkészülése az új-zélandi alpesi sí-edzőtáborban. Norbira nehéz időszak vár, hiszen a következő napokban kéthetes versenysorozaton vesz részt.
A versenyeket követően egy hét kőkemény edzéssel folytatta felkészülését az Új-Zélandon táborozó Farkas Norbert. A Felix Promotionnel együttműködő alpesi síző Cardronán (a Coronet Peakhez képesti helyszínváltozást az indokolta, hogy a cardronai pálya jobb állapotban van és több rajta a hó) gyakorolt, a szlovák és az angol csapattal közösen. Egy-egy nap legalább három óra gyakorlás jutott neki, ennyi idő alatt, profi körülmények között legalább 7-8 menetre volt idő és lehetőség.

„Az edzők folyamatosan kameráznak, amit este közösen elemzünk. Óriás-műlesiklást edzettünk, időméréssel, az angolokkal és a szlovákokkal mentünk egy pályában. Jól ment, végre jól is éreztem, és az időeredményeim is jók lettek. Nyolc menetet mentünk, és csak egyszer estem ki, úgyhogy kezd összeállni minden” – mondta Norbi.

Az óriás-műlesiklás után egy kevés lesiklás is „belefért” a heti programba, ami sorozatban hat edzésnapot jelentett. Norbi és edzője, Armin Brunner a maratoni menetet rövid kirándulással zárta, méghozzá Fiordlandbe, az óceán partjára.

Tél Új-Zélandon
Tél Új-Zélandon
„Összességében szerintem a táj nem nagyban különbözik Ausztriától, de az életmód nagyon más. Az egész 200 km-es úton legfeljebb 5 autóval találkoztunk, és végig a civilizációtól teljesen távol lévő farmok mellett jöttünk el. Mindenhol volt egy lakóház, attól 300 méterre egy istálló, és ezek mellett egy mezőn vagy 500 bárány” – mesélte élményeiről a Cason és a Vodafone támogatásával készülő Farkas Norbert.

Norbira nehéz időszak vár, hiszen a következő napokban kéthetes versenysorozaton vesz részt.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.