Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Farkas tévedt a sípályára az osztrák síterepen

2020.01.15. Bata Attila

A szlovén-osztrák-olasz hármashatáron található karintiai Arnoldstein síterepére hétfő délelőtt egy farkas tévedt. Az egyik hütte üzemeltetőjének sikerült felvételeket készítenie róla.
Kép: Dreiländereck Hütte
Kép: Dreiländereck Hütte
Arnoldstein síterepe, a három ország találkozása miatt, Dreiländereck néven is ismert. A hasonló nevű hütte üzemeltetője vette észre a pályára és a húzólift közelébe tévedt állatot, amelyről nem tudta pontosan megállapítani, hogy tényleg farkast látott-e.

Az osztrák közszolgálati híradónak nyilatkozó szakértők megállapították, hogy valóban farkas tévedt a sípályára. Szakértők szerint a farkas valószínűleg a szlovén oldalról kóborolt át, majd szemtanúk szerint arra is folytatta az útját.
Kép: Dreiländereck Hütte
Kép: Dreiländereck Hütte
Mi a teendő, ha farkassal találkozunk a síterepen? Valószínűleg semmi. A szakértők szerint a farkas kerüli az embert és síterepeken az olyan helyeket, ahol sokan vannak. Most is olyan részen tudták lefényképezni, ahol senki sem volt rajta kívül.

A szokatlanul viselkedő farkas azért kissé nyugtalanítja a szakértőket is. Normális esetben a farkasok ilyen közel nem jelennek meg a síterepeken. A helyi vadászok képviselője kijelentette, ha a jövőben hasonló eset ismét előfordul, akkor meg kell fontolni a védett állat kilövését is a biztonság érdekében.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Haus Lavendel
2016-ban felújított családias hotel 25 barátságos, vintage stílusosban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.