Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Farkas tévedt a sípályára az osztrák síterepen

2020.01.15. | Szerző: Bata Attila
A szlovén-osztrák-olasz hármashatáron található karintiai Arnoldstein síterepére hétfő délelőtt egy farkas tévedt. Az egyik hütte üzemeltetőjének sikerült felvételeket készítenie róla.
Kép: Dreiländereck Hütte
h i r d e t é s
Arnoldstein síterepe, a három ország találkozása miatt, Dreiländereck néven is ismert. A hasonló nevű hütte üzemeltetője vette észre a pályára és a húzólift közelébe tévedt állatot, amelyről nem tudta pontosan megállapítani, hogy tényleg farkast látott-e.

Az osztrák közszolgálati híradónak nyilatkozó szakértők megállapították, hogy valóban farkas tévedt a sípályára. Szakértők szerint a farkas valószínűleg a szlovén oldalról kóborolt át, majd szemtanúk szerint arra is folytatta az útját.
Kép: Dreiländereck Hütte
Mi a teendő, ha farkassal találkozunk a síterepen? Valószínűleg semmi. A szakértők szerint a farkas kerüli az embert és síterepeken az olyan helyeket, ahol sokan vannak. Most is olyan részen tudták lefényképezni, ahol senki sem volt rajta kívül.

A szokatlanul viselkedő farkas azért kissé nyugtalanítja a szakértőket is. Normális esetben a farkasok ilyen közel nem jelennek meg a síterepeken. A helyi vadászok képviselője kijelentette, ha a jövőben hasonló eset ismét előfordul, akkor meg kell fontolni a védett állat kilövését is a biztonság érdekében.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »