Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fekete krónika az előző napok eseményeiből

2009.02.16. Bata Attila

Fekete krónika az előző napok eseményeiből Az elmúlt napokban sem csak a jó hírek érkeztek a sípályákról. A szomszédos országokban, Szlovákiában és Ausztriában ismét halálos áldozatokat követeltek a sípályák. Sokan a komoly lavinaveszély ellenére pályán kívülre merészkedtek, csak a szerencsén múlt, hogy túlélték a kalandokat.
Szlovákiában két haláleset történt a mögöttünk álló hétvégén. Először a Kassához közeli Jahodnán halt meg egy ötvenhat éves korompai férfi. A síterepen síversenyt rendeztek, az illető az egyik pályabíró volt, aki a sípályán szívinfarktust szenvedett, hiába szállították helikopterrel kórházba, már nem lehetett megmenteni.

Skalka pri Kremnici síterepén egy ötvenkilenc éves szlovák állampolgár vesztette az életét, aki olyan súlyosan bukott, hogy belehalt sérüléseibe. A férfihez szintén mentőhelikoptert hívtak, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

Halálos baleset történt a dél-tiroli Schwemmalm síterepén. Egy ötvenöt éves német síelő vesztette életét, amikor a pálya szélén álló ratrakba csúszott bele. A rendőrség tájékoztatása szerint a pálya szélén síelő németet egy másik síelő követte, aki látta és később értesítette a mentőket. Az eddigi vizsgálatok szerint a használaton kívüli ratrakot a szabályoknak megfelelően parkolták le a pálya szélén.

Három dán síelő miatt kellett a Skiamadé területén található Dorfgastein síterepén a hegyimentőket riadóztatni. A három dán az egyik pálya közepén úgy döntött, hogy egy kis pályán kívüli síelésre indul, de helyismeret hiányában hamar eltévedtek. Szerencsére a mobiltelefonjuk segítségével sikerült a hegyimentőknek még időben megtalálniuk őket.

Sokan nem vették komolyan a lavinaveszélyt Ausztriában. A legtöbb esetben csak a szerencsén múlt, hogy nem történt komolyabb baleset. Több szerencsés kimenetelű balesetről érkezett hír Saalbach-Hintergelmm, Dachstein-West, Rußbach, és Faistenau síterepeiről.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Sonnenhotel Zum Stern
Tradicionális butikhotel gazdag wellness szolgáltatásokkal, panorámás étteremmel Bad Hofgastein üdülővárosban, 1 km-re a legközelebbi sílifttől. A ház elől ingyenes síbusz indul!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.