Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Skalka
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 935 - 1252 m
Szintkülönbség 317 m
Sípályák hossza 9,6 km
Liftek száma 6
5 km
3,1 km
1,5 km
Húzólift
5
Ülőlift
1
Budapest: 210 km, 2 óra 58 perc Útvonalterv
Értékelés:
2.8 (155)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Skalka a körmöcbányai-hegységben (Kremnické vrchy) lévő Suchý-hegy (Suché vrchy) mellékgerincén terül el. A síterepek a Turceková-völgyben végződő északi lejtőn, valamint a Bystrická-völgybe torkolló déli lejtőn találhatóak. A sícentrum közponjában található a parkolóhely, amelyhez a 10 km-re lévő Körmöcbányáról (Kremnica) rendszeresen takarított jó minőségű műút vezet.

Skalka legmeredekebb sípályája a 900 méter hosszú "Turcek" elnevezésű fekete pálya. Ez 1190 méter magasságból indul és a Turcekova völgyben végződik, szintkülönbsége 250 méter. Ugyancsak ebben a völgyben végződik a síterep leghosszabb lesiklópályája, ennek a piros jelzésű pályának a hossza eléri az 1500 métert. További közepesen nehéz és könnyű gyakorlópályák a Skalka déli lejtőjén találhatók; ezek a turistaházaknál végződnek. A 300 méter illetve 280 méter hosszú pályák szintkülönbsége 70 méter és 45 méter.

A központban több tíz kilométer rendszeresen karbantartott, részben megvilágított sífutópályát is találhatunk. A sífutás iránti érdeklődés minden év februárjában tetőzik, amikor a Biela stopa SNP (A Szlovak Nemzeti Felkelés Fehér Nyomvonalán) című nemzetközi rendezvény zajlik. A sítúrákra kitűnő feltételek nyílnak a jelzett turistautak mentén, főleg a hegylánc főgerincének csendes részein.

A 2 hotel és a 2 turistaház jó színvonalú szálláslehetőséget és étkeztetést biztosít Skalkán. A turistaközpont szolgáltatásai közül nem hiányoznak az éttermek, a nappali és éjszakai bárok, a szauna és billiárd. További szolgáltatások: síkölcsönző, síszerviz, hegyimentő szolgálat. Legközelebbi kórház és bevásárlóközpont Kremnicán található.

Olvasd tovább
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.