Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Skalka Szlovákia

Síterep adatok
Magasság
1050 - 1252 m
Szintkülönbség
202 m
Sípályák hossza
3,5 km
Liftek száma
4
3
1
300 m
2,6 km
600 m
Budapest: 210 km, 2 óra 59 perc Útvonalterv
Skalka - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Skalka a körmöcbányai-hegységben (Kremnické vrchy) lévő Suchý-hegy (Suché vrchy) mellékgerincén terül el. A síterepek a Turceková-völgyben végződő északi lejtőn, valamint a Bystrická-völgybe torkolló déli lejtőn találhatóak. A sícentrum közponjában található a parkolóhely, amelyhez a 10 km-re lévő Körmöcbányáról (Kremnica) rendszeresen takarított jó minőségű műút vezet.

Skalka legmeredekebb sípályája a 900 méter hosszú "Turcek" elnevezésű fekete pálya. Ez 1190 méter magasságból indul és a Turcekova völgyben végződik, szintkülönbsége 250 méter. Ugyancsak ebben a völgyben végződik a síterep leghosszabb lesiklópályája, ennek a piros jelzésű pályának a hossza eléri az 1500 métert. További közepesen nehéz és könnyű gyakorlópályák a Skalka déli lejtőjén találhatók; ezek a turistaházaknál végződnek. A 300 méter illetve 280 méter hosszú pályák szintkülönbsége 70 méter és 45 méter.

A központban több tíz kilométer rendszeresen karbantartott, részben megvilágított sífutópályát is találhatunk. A sífutás iránti érdeklődés minden év februárjában tetőzik, amikor a Biela stopa SNP (A Szlovak Nemzeti Felkelés Fehér Nyomvonalán) című nemzetközi rendezvény zajlik. A sítúrákra kitűnő feltételek nyílnak a jelzett turistautak mentén, főleg a hegylánc főgerincének csendes részein.

A 2 hotel és a 2 turistaház jó színvonalú szálláslehetőséget és étkeztetést biztosít Skalkán. A turistaközpont szolgáltatásai közül nem hiányoznak az éttermek, a nappali és éjszakai bárok, a szauna és billiárd. További szolgáltatások: síkölcsönző, síszerviz, hegyimentő szolgálat. Legközelebbi kórház és bevásárlóközpont Kremnicán található.

Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.