Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fekete hétvége: két halálos síbaleset Karintiában

2014.03.30. sielok.hu

Fekete hétvége: két halálos síbaleset Karintiában Vasárnap délelőtt szinte egy órás időtartam alatt négy súlyos síbaleset is történt az osztrák Karintia tartományban. Mind a négy esethez (Mallnitz, Mölltal, Nassfeld és Heiligenblut) mentőhelikoptert kellett hívni. A balesetekben két síelő meghalt, másokat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.
Szívszorító családi tragédia történt a Mölltal-gleccseren tudósít az ORF. A terep felső részén apa és fia úgy döntött, hogy a pályán kívül síelnek. Túlmentek azon a részen, ahonnan még le lehetett volna csúszni, és egy meredek, szakadékos részen találták magukat. Itt a 45 éves édesapa az egyik sziklafalról leesett és 20 métert zuhant, a helyszínen életét vesztette. A 16 éves fia is lecsúszott a sziklán, de neki sikerült megkapaszkodnia, később a hegyimentők hozták le a sziklásról. Őt helikopterrel szállították kórházba.

A Mölltalhoz közeli Mallnitz síterepén egy helyi sítúrázó a Hochalmspitze alatti hegyoldalban próbált átcsúszni, amikor a lenti patakmederbe zuhant és belehalt a sérüléseibe.

Ma Nassfeld és Heiligenblut pályáin is súlyos balesetekhez kellett kihívni a helikoptereket. Mindkét síterepről egy-egy síelőt kellett a kórházba szállítani.

KOMMENTEK

Szállástippek
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.