Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szent a béke: egyben marad a svájci Négy-völgy!

2014.09.10. Bata Attila

Már-már úgy látszott, hogy szétesik a legnagyobb svájci síterep, a Négy-völgy. Tényleg a legutolsó pillanatban sikerült megmenteni a síterepet a felbomlástól, így nem kell az idén fele annyi pályáért ugyanannyit fizetni, mint korábban. A téli turizmusból élő helybeliek és a törzsvendégek fellélegezhettek.
Verbier, Nendaz, Veysonnaz és Thyon sítepeit üzemeltető lifttársaságoknak az utolsó pillanatban sikerült rendezniük vitás ügyeiket, és ahogy a helyi sajtó írta, nem lőtték lábon saját magukat. A négy üzemeltető közötti anyagi ellentéteket annyira sikerült rendezni, hogy a Négy-völgy (4 Vallees) üzemeltetői a következő 18 évre is megkötötték a szerződést. 

Az előzményekről itt írtunk. Röviden, először Verbier vált ki és alapította meg „saját” síterepét, majd júliusban a maradék három üzemeltető egyesült. A szétválás nagyon rossz lett volna az üzletnek, eddig 412 kilométernyi pályát lehetett besíelni egy bérlettel, ezentúl pedig körülbelül ugyanennyi pénzért csak a felét lehetett volna. De győzött a józan ész, és segített a kanton által kirendelt békéltető és minden úgy lesz, mint régen. 

A gond az, hogy a felkészülés szempontjából az egész nyár elveszett. Külön-külön prospektusok készültek, az utazásszervezők pedig nem fogadtak foglalásokat addig, amíg nem rendeződik a helyzet. Azt a helyi turisztikai hivatal is elismeri, hogy ilyen előzmények után gyengébb szezonra kell számítani a síterepeken. 
KOMMENTEK
gaboca | 2014.09.10. 21:06
Jó a síbot fogása! :-)
palvia | 2014.09.11. 14:26
Nem baj nem zavarnak a kihalt sípályák. Remélem márciusban össze jón.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.